Expoziția „Karel Líman, arhitect al Casei Regale” la Pezinok, Republica Slovacă

Institutul Cultural Român de la Praga sprijină organizarea expoziţiei „Karel Líman, arhitect al Casei Regale", în perioada 14 aprilie - 14 mai 2016, la Pezinok, Republica Slovacă, unde va putea fi văzută la Galeria Casei de Cultură a oraşului, Holubyho 42. Vernisajul va avea loc pe data de 14 aprilie, la orele 17:00.

Expoziția prezintă activitatea arhitectului ceh al Casei Regale a României, Karel Líman, care a colaborat la lucrările Castelului Peleș, Bran și la Cotroceni-București.

Anterior acestei acţiuni susţinute de reprezentanţa noastră în teritoriu, expunerea publică a panourilor cu pricina s-a bucurat de mare succes la Muzeul de Artă al României (2013) și la Palatul Cotroceni, cu ocazia vizitei la București a președintelui Republicii Cehe (2014). În luna noiembrie 2014, ele au fost prezentate și la Cluj. La Praga au fost aduse, în contextul unei expoziţii menite a învia memoria acestei mari personalităţi, în ianuarie 2015, în spațiul Bibliotecii Tehnice, după care expoziţia a fost itinerată, în luna martie, şi la Mladá Boleslav, orașul de baștină al arhitectului Líman.