Colocviu internațional și masă rotundă: arhitectura urbană și naturile europene

 Invitați de excepție pentru o temă excepțională: arhitectura exterioară în Europa.

Cum intervine arhitectura asupra naturii urbanizate? Cum alimentează istoria arhitecturii, la rândul său, reflecția asupra mediului înconjurător? De ce este parcul Ioanid din București considerat un model occidental de dezvoltare locativă și arhitectură peisagistică? Prezentările, inclusiv cele ale Simonei Gîrleanu de la Universitatea Sorbona din Paris și Cristina Woinaroski de la Universitatea de Arte din București, se vor concentra pe arhitectura grădinilor, parcurilor, orașelor balneare și orașelor de pe litoral și interacțiunea acestora cu natura.

Programul conferinței îl găsiți aici.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român.

15 iunie 2023, între orele 10:00 și 14:00.

EHESS - Campus Condorcet, Centru de conferințe, camera 3.01 (Metro: Front Populaire)

Intrare liberă.

*****

Simona Gîrleanu, Universitatea Paris Sorbona, va împărtăși cu noi cele mai importante momente ale arhitecturii românești, în special stilul brâncovenesc, în cadrul mesei rotunde „După Yalta de Piotrowski. Problema Europei în istoria arhitecturii”, organizat de centrul André Chastel și Princeton Polish Society.

Cu participarea: Jérôme Bazin (Universitatea din Créteil), Simona Gîrleanu (Universitatea ENS-PSL Sorbona), Klara Kemp-Welch (Institutul Courtauld) Aleksander Musiał (Universitatea Princeton), Léa Saint-Raymond (ENS Ulm), Karolina Ziebinska- Lewandowska (Muzeul Warszawy).

15 iunie 2023, de la 17:00 la 20:00

INHA - sala Demargne (galeria Colbert)

Intrare liberă.

Pentru mai multe informații: aici