TEL AVIV. Discurs despre memorie: viața și cărțile academicianului prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

O nouă manifestare culturală, dedicată operei literare și carierei academicianului prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy, importantă personalitate culturală și medicală atât în Israel, cât și în România, are loc joi, 15 iulie, ora 18:00, la sediul ICR Tel Aviv. Evenimentul este moderat de Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv și autoare care a realizat de-a lungul timpului mai multe interviuri cu prof. Askenasy. 

În cadrul programului, va fi prezentată și cea mai nouă apariției editorială semnată de autor, volumul „Despre ce nu se uită” (2021, editura Rao).

Din Israel vor participa:

Prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy, membru de onoare al Academiei Române

Prof. univ. dr. Aldo Lazăr, Universitatea din Tel Aviv

Manifestarea va beneficia de intervențiile înregistrate ale unor invitați din România și Israel precum:

Prof. univ. dr. acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române

Prof. univ. dr. acad. Răzvan Theodorescu

Prof. Sergiu Iosipescu, Institutul Național al Patrimoniului

Prof. gen. Mihail Ionescu, președintele Asociației de Prietenie România-Israel

Sandu Mazor, fost ambasador al Israelului în România

Horațiu Mălăele, actor

După eveniment, va fi difuzată înregistrarea integrală a programului și va fi publicat un scurt reportaj video, cu subtitrare în limba ebraică, pe platformele de social media ale ICR Tel Aviv.

Jean Jacques Askenasy este profesor de neurologie al Facultății de Medicină Sackler și profesor de științe forensice al Facultății Buchman - Universitatea din Tel Aviv. Profesor asociat al Universității "Pierre et Marie Curie" din Franța. Membru de Onoare al Academiei Române și membru asociat al Academiei de Neurologie din Statele Unite ale Americii. Doctor în Științe al Institutului "C.I. Parhon" din București. Membru a 12 organizații și asociații naționale și internaționale. Este autor a 29 de cărți, 13 capitole în diferite cărți, 112 articole științifice originale, 13 premii naționale și internaționale.