TEATRU | RIEN, mais là j'ai envie de mourir

TEATRU | RIEN, mais la j'ai envie de mourir

RIEN, mais là j'ai envie de mourir


15 & 16 martie, orele 20h30
Théâtre de Ménilmontant
15 Rue du Retrait, 75020 PARIS


Autori : Vlad Chiriță și Valentina Zaharia

Regie : Vlad Chiriță

Distribuție : Valentina Zaharia, Miglen Mirtchev, Mihai Vasilescu, Julien Tanner, Julien Deransy, Ladji Yattabari Aboubacar, Cristian Nanculescu

Coregrafie : Cristian Nanculescu

Muzică : Matias Elichabehere

Light design: Alexandre Galiacy

Dramaturgie : Lucas Faugère

Asistență regie : Mariana Georgieva

Producție : Cie 4.0

Producător executiv : Le Scrupule du Gravier


Proiect realizat cu sprijinul : Institutul Cultural Român (București), Institutul Francez (București), Montévidéo (Marsilia), Le Colombier (Magnanville), Théâtre de Ménilmontant (Paris), Centrul Național al Dansului (București), Emmaüs France.

In franceză și română cu supratitrare


Sinopsis

Singură în mijlocul deșertului, o femeie se târăște încet, foarte încet. În brațe ține o bucată de pânză aurie. Îi vorbește parcă pentru a-și face curaj în încercarea disperată de a găsi un sens în mijlocul pustiului nesfârșit. Nisipul fierbinte ii arde genunchii si coapsele. În urma ei, la fel de incet, un grup de barbati se apropie amenintator.

La frontiera dintre teatru și dans, “Nimic, dar uneori parcă îmi vine să mor”, este o tragedie contemporană, un fals-documentar scris pentru o actriță și șase dansatori. Spectacolul se concentrază pe relația dintre o mamă și fiica ei. Acțiunea se desfășoară pe o perioadă de mai bine de 30 de ani și traversează iureșul unui război civil, câmpuri de luptă, tabere de refugiați și orașe în ruină. O poveste despre maturizare, identitate și încercarea disperată de a uita un trecut în care toate personajele sunt vinovate.


Dossier de presse RIEN Mais là j'ai envie de mourir