Pinacoteca cu celebrităţi a Augustei de Schucani

Pinacoteca cu celebrităţi a Augustei de Schucani


Perioada expoziţiei : 12 septembrie - 24 octobrie 2019, cu următorul program de vizitare : de luni până vineri, între orele 10-13 şi 15-18

Finisaj : joi 24 octombrie 2019, la orele 19.00

Loc : Galeria Macadam a ICR Paris

1 rue de l’Exposition 75007 Paris


În cadrul « Săptămânii culturilor străine » organizată de FICEP – Forumul institutelor culturale străine de la Paris, vă invităm să o descoperiţi pe talentata artistă română « iconoclastă » Augusta de Schucani !

Unică prin stilul ei pictural, creatoarea româncă originară din Turda, care trăieşte şi lucrează în inima Parisului, a devenit o artistă de succes în capitala mondială a artei, unde este reprezentată de mai multe galerii. Suporturile transparente pe care le foloseşte pentru a picta, de cele mai multe ori de mari dimensiuni, şi pe care le suprapune în mai multe straturi dau nota de inedit a stilului său. Augusta foloseşte culorile acrilice şi termice, într-o tehnică mixtă.

Pentru « Pinacoteca cu celebrităţi », artista s-a inspirat dintr-o expoziţie care a avut loc la Centrul Pompidou, « American Icons », cu dorinţa de a vorbi despre ţara ei, reprezentând în acest scop personalităţi de origine română care au marcat cultura franceză. Galeria Macadam găzduieşte astfel surprinzătoarele sale « Romanian Icons », o semnificativă alianţă între un panteon clasic şi modernitatea artistică.


Augusta

Născută la Turda, veche urbe romană din nordul României, a absolvit Facultatea de Arhitectură în 1977.

A lucrat un timp la Muzeul de Artă și Istorie din Zalău, ca și pe șantiere de restaurare și recuperare a unor monumente istorice din România.

Urmează cursurile Școlii de Pictură Bizantină din București, specializându-se ulterior în realizarea de icoane, mozaicuri.

Primește și execută comenzi de restaurare a patrimoniului artistic și istoric al Bisericilor Ortodoxe, iar în 1988 se instalează la New York.

Continuă să picteze și devine stilistă la First Source International.

Din 1994 o regăsim în Franța, unde trăieşte și lucrează într-un atelier în apropierea Centrului Georges Pompidou.


Intrarea este liberă.