Concert festiv dedicat Zilei Europei în cadrul Turneului Internațional al Laureaților Concursului Național de Compoziție și Interpretare Muzicală ”Mihail Jora”

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău vă invită duminică, 7 mai 2017, cu începere de la ora 18.00, la Filarmonica Naională "Serghei Lunchevici", la un concert festiv dedicat Zilei Europei. Evenimentul este organizat de Ambasada României în Republica Moldova și Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi se desfășoară în cadrul Turneului Internațional al Laureaților Concursului Național de Compoziție și Interpretare Muzicală ”Mihail Jora”.

Manifestarea se va desfășura în colaborare cu Societatea Muzicală, cea care a preluat din anul 2016, finanțarea, managementul logistic al competiției, precum și promovarea laureaților Concursului ”Mihail Jora”, atât în România, cât și în străinătate. De asemenea, este important de menționat faptul că la acest concurs participă și tineri concurenți din Republica Moldova, iar maestrul Mihail Munteanu este președintele juriului secțiunii de Canto.

Concertul festiv va avea loc duminică, 7 mai 2017, cu începere de la ora 18.00, la Filarmonica "Serghei Lunchevici" din Chisinău.

În program:

Stefan-Gabriel Luta (bas): H. Wieniawski - Scherzzo-tarantella (la pian Margareta Cuciuc) Vladislav Cojocaru (vioara): G. Verdi - Aria lui Fiesco din opera Simon Boccanegra si М. Glinka - Cомнение/ Îndoiala (la pian Margareta Cuciuc)

Gloria Tronel: J. Offenbach – "Aria Păpuşii" din Povestirile lui Hoffman
George Virban: C. Gounod – „Ah, leve-toi soleil” din Romeo si Julieta
Dimitri Malignan: S. Prokofiev – "Extrase din Şase piese" dupa Cenuşăreasa
Gloria Tronel: T. Rogalski – Salcia
Dimitri Malignan: D. Lipatti – Preludiuşi două Nocturne
George Virban: S. Pautza – Din vise dragi poeme
Gloria Tronel: L. Delibes – "Aria Clopoteilor" din Lakme
George Virban: P. Sorozabal - No puede ser
Gloria Tronel & George Virban: E. de Curtis – Non ti scordar di me

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău, Radio Datina