Zilele Filmului Românesc în Sevilia

 A II-a ediție a Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano en Sevilla se va desfășura în perioada 7 octombrie – 16 decembrie 2019. După Madrid, Oviedo, Valencia, Barcelona, Tenerife,  filmele selectate pentru Festivalul  Zilele Filmului Românesc, a cărui a IX-ediție s-a desfășurat la Madrid, în Cine Doré, în perioada 23-31 ianuarie 2019, vor fi proiectate anul acesta, în colaborare cu cinemateca regională din Andaluzia, la Centrul de inițiative culturale (CICUS) din cadrul Universității din Sevilia.

Trei generații de realizatori și estetici diferite pot fi urmărite în acest an, de la clasicul alb-negru al regizorului Stere Gulea, trecând prin producţii semnate de nume mari ale noului val al cinematografului românesc precum Corneliu Porumboiu, Radu Jude sau Radu Muntean și până la cele mai apreciate debuturi din filmul de lungmetraj, precum Daniel Sandu și Ioana Uricaru. Luni, 7 octombrie,  a fost proiectat "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" / I Do Not Care If We Go Down In History as Barbarians", în regia lui Radu Jude. Pe 21 octombrie, va fi proiectat "Fotbal Infinit / Infinite Football", regizat de Corneliu Porumboiu. Pe 4 noiembrie, în program va fi  Un pas în urma serafimilor / One Step Behind the Seraphim, în regia lui Daniel Sandu, iar pe 18 noiembrie -Luna de miere / Lemonade, regizat de Ioana Uricaru. Pe 2 decembrie, spectatorii spaniolo vor putea vedea t Alice T. , în regia lui Radu Muntean, iar pe 16 decembrie, Moromeţii 2, regizat de Stere Gulea. Toate filmele se vor proiecta, la ora 20.00,  la sediul Centrului de initiative culturale (CICUS). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.


Program

07 octombrie"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" / I Do Not Care If We Go Down In History as Barbarians", regie Radu Jude

21 octombrie –Fotbal Infinit / Infinite Football, regie Corneliu Porumboiu

04 noiembrie –Un pas în urma serafimilor / One Step Behind the Seraphim, regie Daniel Sandu

18 noiembrie -Luna de miere / Lemonade, regie Ioana Uricaru

02 decembrie –Alice T. , regie  Radu Muntean

16 decembrie –Moromeţii 2, regie Stere Gulea