TEL AVIV. Istoria personală, peisaje nocturne și nuduri, în expoziția Rodicăi Kalman

Expoziția de pictură a artistei Rodica Kalman, intitulată „Retrospectivă figurativă”, care conține o serie de 28 de lucrări de diferite dimensiuni, ulei și acrilic pe pânză, este deschisă, în perioada 12 octombrie – 5 noiembrie 2020, la sediul ICR Tel Aviv. Vernisajul va avea loc online, în data de 15 octombrie 2020, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv.

Expoziția va cuprinde atât lucrări din perioada 2015-2018, în ulei direct pe pânză, într-un stil realist, care înfățișează călătoriile personale și istoria familială, precum și lucrări din perioada 2018-2020, realizate într-o tehnică nouă, ce prezintă peisaje nocturne și nuduri.

Născută în România, Rodica Kalman este absolventă a Facultății de Arhitectură din cadrul Institutului Technion din Haifa și are o carieră în domeniu de aproximativ 20 de ani. În perioada 2012-2014 a studiat pictura în ulei la Institutul de Artă și Design Avni din Tel Aviv - Yaffo. A devenit cunoscută publicului israelian prin expoziții solo și colective la Tel Aviv, expunând ulterior la Londra și Viena, în cadrul unor expoziții de grup. Proiectele de viitor includ participarea artistei, cu câteva tablouri în format digital, la Târgul Internațional de Artă de la Barcelona, din 2021.