TEL AVIV. Difuzarea documentarului „Iluziile mele” și dezbatere cu realizatoarea Olga Ștefan

Documentarul „Iluziile mele”, realizat de Olga Ștefan, va fi prezentat publicului israelian joi, 28 ianuarie 2021, ora 17.00, pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv, transmisiune urmată, de la ora 18.00, de o discuție online, moderată de Martin Salamon, director ICR Tel Aviv, cu participarea realizatoarei filmului, Olga Ștefan. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv în colaborare cu platforma „Viitorul Memoriei” și este dedicat marcării Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului și a 80 de ani de la Pogromul de la București.

Filmul „Iluziile mele” (2017, România, 58 minute, subtitrare în limba engleză) este realizat de Olga Ștefan în colaborare cu Vîrsta4 și Ileana Szasz.

Poveştile personale ale rezidenților căminului Moses Rosen din București ne poartă prin zonele şi spaţiile din cartierul evreiesc, prin locurile unde au avut loc episoadele de violenţă antisemită în timpul Pogromului din 1941, pe la casele unde au trăit povestitorii/toarele filmului şi la clădiri importante pentru viaţa comunităţii evreieşti. Aflăm despre condiţiile în care trăiau evreii din Bucureşti în timpul războiului, despre impactul legilor rasiale asupra situației şi vieții lor de zi cu zi și identitatea evreiască de după război.

Mai multe detalii despre proiectul „Viitorul Memoriei”: https://www.thefutureofmemory.ro/