„Staipelochian” – la Festivalul Internațional de Artă al Tineretului de la Londra

Institutul Cultural Român din Londra şi Festivalul Internaţional de Artă al Tineretului din Kingston, Londra, prezintă premiera britanică a piesei „Staipelochian" - un spectacol de tip docudramă, produs de Compania de teatru „Rampa" din Bucureşti. Inspirat din romanul „Cartea şoaptelor" de Varujan Vosganian, spectacolul narează istoria complicată a armenilor din România de-a lungul turbulentului secol al XX-lea, într-o montare imaginativă, debordând de energie. 

Festivalul Internaţional de Artă al Tineretului din Kingston (IYAF) este unul dintre cele mai mari şi cosmopolite festivaluri de tineret din lume. IYAF este organizat de către Fundaţia Creative Youth în fiecare an încă din 2009, fiind considerat un precursor al Edinburgh Fringe Festival. Platformă de mare vizibilitate pentru tinerele talente britanice şi internaţionale, IYAF implică an de an în organizarea sa peste 25.000 de tineri profesionişti şi voluntari.

Compania „Rampa” s-a format în anul 2013, fiind o trupă profesionistă de teatru care pune în scenă spectacole în parteneriat cu instituţii publice și private, deopotrivă în spaţii convenţionale şi neconvenţionale. Printre parteneri ei se numără U.N.A.T.C., Asociaţia „Pro Casandra", Asociaţia „Hanul Solacolu" şi MaqPro. „Rampa” mai desfăşoară activităţi de promovare a artiştilor din domeniul teatral, cinematografic, literar, muzical, plastic, audio-vizual și realizează expoziţii, performance-uri, workshop-uri şi colaborări interdisciplinare, precum și ateliere şi cursuri de formare în artele spectacolului.  

 

„Staipelochian"

Adaptare scenică de Armine Vosganian şi Mihai Alexandru Ion după romanul „Cartea Şoaptelor" de Varujan Vosganian

Regia: Mihai Alexandru Ion

În distribuţie: Andreea Alexandrescu, Adela Bengescu, Cătălina Bălălău, Teodora Filip, Ana Turcu şi Armine Vosganian

Când: vineri15 şi sâmbătă 16 iulie, de la ora 15:30, şi duminică 17 iulie, de ora 19:30

Unde: Arthur Cotterell Theatre, Kingston College, Kingston Hall Road, KT1 2AQ Kingston upon Thames, Londra

Bilete: £8 cu reducere de student şi pensionar £5. Vă puteţi achiziţiona biletele AICI