Scriitori din Franţa, Belgia, Israel, România, Rusia, Azerbaidjan, la festivalul „Primăvara Europeană a Poeţilor” de la Chişinău

Festival Internațional "Primavara Europeană a Poeților", la care vor participa poeţi şi traducători din Franţa, Belgia, Israel, România, Rusia, Azerbaidjan, este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău împreună cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, în perioada 07-09 mai 2019. 

ICR Chișinău sprijină participarea în cadrul manifestărilor a scriitorilor: Magda Cârneci, Linda Maria Baros, Valeriu Stancu, Daniel Corbu, Mircea Dan Duță, Stere Bucovală, Eugen Suciu, Christian W. Schenk .

Programul manifestărilor va debuta marți, 7 mai, începând cu ora 10.00, cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române. Deschiderea Festivalului va continua la sediul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, unde Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii, îi va prezenta pe invitații la ediția din acest an. Punctul de interes al zilei va fi simpozionul Dialoguri europene: poeți și traducători, de la ora 17.30.

Ziua de miercuri, 8 mai, se va deschide, în jurul orei 11.00, printr-un „desant poetic” în licee și facultăți din Chișinău. În aceeași zi, la ora 16.00, va avea loc lansarea colecțiilor de poezie „Primăvara poeților” și „Cartea Poeziei” (editura Arc). Ziua se va încheia cu un „podium poetic” (I) – recital susținut de participanții la festival.

Joi, 9 mai, de la ora 17.00, se va desfășura al doilea podium poetic la sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova. La finalul zilei, vor fi decernate premiile Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a IX-a.