Rezidenţă internaţională – creaţie audiovizuală, ediţia I, 2015

Rezidenta internationala - creatie audiovizuala, editia I, 2015

Fundaţia Culturală META şi META Cinema, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi Digital Bolex, anunţă proiectul Rezidenţă internaţională de creaţie audiovizuală (ediţia I, 2015), care se va desfăşura în perioada 20-30 septembrie 2015 în localitatea Slon, comuna Ceraşu, România. Prima ediţie va reuni 4 tineri regizori confirmaţi în ultimii ani la nivel internaţional: Vanja Sviličić (Croaţia), Dounia Sichov (Franţa), François Barbier (Franţa), Eva Pervolovici (România) şi un inginer de sunet: Benoit Maerens (Franţa).

Proiectul cultural Rezidență internațională de creație audiovizuală, Slon, România (ediția I, 2015), inițiat de Fundația Culturală META anul acesta în cadrul programului META Cinema, constă într-o rezidență cinematografică concepută sub forma unei întâlniri de 10 zile, care urmează să se desfășoare în localitatea Slon, comuna Cerașu, județul Prahova, România. Scopul rezidenţei este de a încuraja mobilitatea culturală pe teritoriul României. Pentru prima ediție, Fundația Culturală META a invitat 4 regizori internaționali, care vor fi însoțiți în demersul lor de un inginer de sunet și de un director de producție, și care vor realiza 4 creații audiovizuale (scurt metraje de ficțiune, documentar și experimental). La finalul celor 10 de zile de rezidență, fiecare dintre cei 4 regizori va prezenta un montaj intermediar, urmând ca acesta să fie finisat în perioada imediat următoare încheierii rezidenței. Unitatea celor 4 filme, diferite ca stil, va fi asigurată atât de un decor comun, casa „Meduza” din Slon, cât și de actorii care se vor regăsi în filmele prezentate, selectaţi în urma unui casting desfăşurat la nivel local la mijlocul lunii august a acestui an.

La sfârşitul lunii octombrie, cele patru scurtmetraje vor fi proiectate în premieră, în cadrul unui eveniment special organizat cu ocazia Festivalului internaţional Silence on Court desfăşurat la Paris (http://www.silenceoncourt.fr/). Regizorul premiat în cadrul Festivalului va fi invitat să participe la cea de-a doua ediţie a Rezidenţei internaţionale de creaţie audiovizuală, organizată anul viitor în România.

Parteneri principali: Institutul Cultural Român, Organisation Internationale de la Francophonie, Digital Bolex.
Susținători și parteneri media: Zeppelin, AgenţiadeCarte.ro, Radio România Internaţional, Radio România Cultural, onlinegallery.ro şi Caligraf Design.
Proiect desfăşurat cu sprijinul Primăriei Comunei Ceraşu şi Căminului Cultural Ceraşu.


Pentru interviuri și orice alte întrebări, ne puteți contacta la numărul de telefon 0722.381.243 sau la adresa de e-mail metacult@gmail.com.