Regizorul Adrian Silişteanu la Odense International Film Festival

Institutul Cultural Român de la Stockholm, împreună cu Ambasada României în Regatul Danemarcei, sprijină, pentru al treilea an consecutiv, prezenţa românească la Festivalul de Film de la Odense (OFF), festival ce se desfășoară între 28 august şi 3 septembrie 2017.

Filmul regizorului român Adrian Silişteanu Scris/Nescris (Written/Unwritten) a fost ales dintr-o listă de 2500 de scurtmetraje şi împreună cu alte 100 de scurtmetraje selectate pentru ediţia din acest an a festivalului va concura în competiţia oficială pentru „Cel mai bun scurtmetraj internaţional”, premiu care va aduce câştigătorului şansa ca filmul său să fie proiectat la Academia Americană de Film (Oscar Academy).

Sinopsis : Pe holul unei maternități, o familie de romi primește vestea că fiica lor minoră, Babisa, tocmai a născut o fetiță. Tatăl nu pare să se bucure de acest moment fiind profund nemulțumit de sarcina timpurie, pentru care o învinuiește pe soția sa. Situația se tensionează însă și mai mult atunci când un reprezentant al spitalului le cere să semneze documentele de externare, ocazie cu care ies la iveală probleme legate de acte și de relația lor parentală cu mama minoră.

OFF este cel mai cunoscut festival de film dedicat producţiilor scurte din Danemarca şi singurul festival al cărui câştigător este înscris automat în selecţia pentru Premiile Academiei Americane de Film. Festivalul are un public anual de 20.000 de spectatori şi include, pe lângă proiecţiile de film, concerte, dezbateri, ateliere de creaţie şi programe pentru copii.