RDW AWARDS @ VIENNA DESIGN WEEK 2018

În perioada 28 septembrie – 7 octombrie, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă la sediu proiectul RDW AWARDS, în parteneriat cu Romanian Design Week, în contextul festivalului VIENNA DESIGN WEEK 2018.Expoziția prezintă proiectele câștigătoare din cadrul primei ediții a premiilor Romanian Design Week – proiecte care s-au remarcat prin originalitate, prin modul în care rezolvă anumite provocări, pentru subiectele și abordările asumate, precum și pentru modul în care au fost executate și integrate. La sediul ICR Viena, vizitatorii vor putea admira lucrări de arhitectură, design grafic, design de obiect și design vestimentarii.

Expoziţia RDW AWARDS poate fi vizitată la sediul ICR de la Viena în perioada 28 septembrie – 7 octombrie, zilnic între orele 10.00 şi 19.00.

La secțiunea de arhitectură vor fi expuse două proiecte: Occidentul, dezvoltat de și restaurantul Werk, un proiect-model de recuperare a patrimoniului industrial, care aparține studioului Filofi și Trandafir Arhitectura. În secțiunea de design grafic vor fi prezentate patru initiative remarcabile, semnate de patru dintre cei mai talentați designeri români: Alice Stoicescu cu proiectul KAJET, Paul Dersidan cu proiectul HEHEHE, colecția PARKOUR semnată de Radu Manelici și Saddo cu proiectul THE BIRD YARD. Designul vestimentar va fi reprezentat prin designerii: Alexandru Floarea, Ioana Ciolacu și Olah Gyarfas. Secţiunea de design de obiect românesc va cuprinde cele mai bune proiecte realizate în ultimul an: DADA Studio by Dan Andreșan cu proiectul Cavaleri La Sposa – un caiac românesc, care se remarcă prin stilul elegant, Mesteshukar ButiQ cu colecția Home Decor 18 – Contrasts, care se remarcă printr-un registru estetic extrem de contemporan și printr-o folosire inovativă, eficientă și inteligentă a meșteșugului traditional și 201 Design Studio pentru Ubikubi care vor prezenta Compose - Shelving system - un produs modular și eficient în spatele căruia se află multă cercetare și care are o detaliere tehnică impresionantă.

Romanian Design Weekeste cel mai mare eveniment multidisciplinar din România, iar printre cele mai importante obiective ale proiectului se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale acestuia, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România. Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.

VIENNA DESIGN WEEK este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de design din Europa şi aduce laolaltă atât specialişti din domeniu precum şi public larg, invitat să descopere şi în acest an variate evenimente: expoziţii, workshop-uri, proiecte participative, conferinţe şi tururi ghidate. Festivalul se remarcă prin caracterul său inovator, designul contemporan fiind abordat într-o manieră interdisciplinară. Sunt prezentate proiecte naţionale şi internaţionale din domeniile: arhitectură, design grafic, de produs, industrial şi design social. De asemenea, festivalul creează o platformă de dialog între reprezentanţii industriei creative şi artiştii participanţi.

Mai multe informaţii despre festival şi programul complet al VIENNA DESIGN WEEK găsiţi aici:www.viennadesignweek.at