Proiect susţinut prin Programul Cantemir, remarcat în The New York Times

Teatrul Luni la cel mai important festival de gen din Statele Unite

Un spectacol de teatru românesc contemporan este elogiat în The New York Times. Într-un articol publicat în prestigiosul cotidian american pe 18 august 2007, piesa „Bucharest calling", de Peca Ştefan, pusă în scenă de Ana Mărgineanu, este apreciată drept o „captivantă lecţie de istorie". Autorul remarcă modul în care montarea realizată de Teatrul Luni exploatează cadrul auster oferit de scena Festivalului Naţional Fringe de la New York.

Teatrul Luni participă la Festivalul Internaţional Fringe de la New York, desfăşurat în perioada 10 – 26 august 2007, cu piesele The Sunshine Play
şi Bucharest Calling, de Peca Ştefan, regia Ana Mărgineanu. Participarea companiei independente la această manifestare este susţinută de Institutul Cultural Român prin Programul de finanţare Cantemir.

The New York International Fringe Festival (FringeNYC) este cel mai mare festival de artele spectacolului din Statele Unite şi unul dintre cele mai importante la nivel mondial.

Participarea românească la FringeNYC este remarcată, de asemenea, de publicaţia The New York Sun şi de site-ul TimesSquare.com. Bucharest Calling se află şi pe lista de recomandări prezentată de ziarul The Villager.

Amintim că secţiunea Festival - Culture by Request a Programului Cantemir este în continuare deschisă. Proiectele pot fi depuse, în această sesiune, până la data de 31 august 2007. Detalii: www.programulcantemir.ro


Contact media : Serviciul de presă al ICR, e-mail : biroul.presa @ icr.ro, tel. : 031 71 00 625