Premiera suedeză a filmului „Ilegitim” în regia lui Adrian Sitaru, la ICR Stockholm

Premiera suedeza a filmului Ilegitim in regia lui Adrian Sitaru, la ICR Stockholm

Lungmetrajul regizorului român Adrian Sitaru, „Ilegitim”, va putea fi vizionat în premieră suedeză la sediul Institutului Cultural Român de la Stockholm, luni, pe 27 martie, de la ora 18:00, în cadrul celebrării Lunii Francofoniei din Suedia.

Filmul, o coproducţie Domestic Film, Film Produkcja (Polonia) şi Damned Films (Franţa), este unul dintre cele mai provocatoare filme româneşti din ultimii ani şi spune povestea a doi fraţi şi a iubirii lor ilegitime. O familie în care limita dintre moral şi legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Lungmetrajul „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, a fost selectat în cadrul secţiunii Forum la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Forum este secțiunea cea mai îndrăzneață a Berlinalei, prezentând anual filme care pun accent pe avangardă şi pe scindarea unor peisaje cinematografice încă necunoscute.


Adrian Sitaru (n. 1971) a realizat atât filme de scurtmetraj, cât şi filme de televiziune, dintre care cel mai cunoscut, "Valuri" (2007), a câştigat mai multe premii. Primul său film de lungmetraj, „Pescuit Sportiv” (în Franța a fost lansat sub titlul de Picnic) a fost selectat la festivalurile din Toronto, Palm Springs, Estoril și în competiția oficială a festivalului "Premiers Plans" în Angers (Franța, ediția 2009). În anul 2010, filmul său de scurtmetraj "Colivia" a primit premiul serviciului german de schimburi academice (DAAD) în cadrul celei de-a șaizecea ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (Berlinale). Cel mai recent film al său, "Fixeur" a fost prezentat anul trecut la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, la secțiunea Cinematografie Contemporană.


Titlu original: Ilegitim (2016)

Limba română, subtitrare în franceză

Regizor: Adrian Sitaru

Durată: 89 min

Ţara de producţie: Rumänien, Frankrike, Polen

Manuscris: Adrian Sitaru och Alina Grigore

Actori: Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu och Mihaela Perianu.


Intrare liberă!

Înscrieri la adresa miryam.diko@rkis.se