Participare românească la Tabăra Internațională de Artă de la Yinchuan

Participare romaneasca la Tabara Internationala de Arta de la Yinchuan

ICR Beijing și Fundația INTER-ART au fost parteneri în organizarea expoziției de artă românească  în cadrul Simpozionului Internațional de Artă de la Yinchuan, care s-a desfășurat în perioada 5 - 22 septembrie 2016. Au participat artiști plastici din mai multe țări. Vernisajul expoziției a avut loc în data de 7 septembrie 2016, după deschiderea festivă a „Taberei Internaționale de Artă de la Yinchuan". În cadrul festivității de deschidere  s-a semnat actul de parteneriat între Fundația INTER-ART Aiud reprezentată de Ștefan Balog și Asociația de Artă din Yinchuan reprezentată de domnul He Lihong.

Expoziția românească a cuprins o colecție variată de pictură și grafică, în total 149 de lucrări, reprezentând pe de o parte lucrări din patrimoniul fundației aiudene, dar și lucrări ale altor artiști români. Expoziția a fost deschisă în perioada 7  22 septembrie 2016.

La Tabăra de Artă din Yinchuan au fost prezenți 10 artiști români: Ștefan Balog, Lixandru Robert, Zoltan Balog, Gheorghe Știrbu, Emanuela Cristina Cadariu, Vasile Tolan, Ionuș Theodor Barbu, Mirela Traistaru, Marius Covidiu Burhan și Vasinca Domnica Cornelia.

Tabăra s-a încheiat cu o expoziție internațională care a cuprins lucrările create de către artiști în această perioadă.

Pe 23 septembrie 2016, la sediul ICR Beijing, , a avut loc dezbaterea „Arta contemporană românească prezentată în cadrul taberelor internaționale de creație". Artiștii români au prezentat activitatea Fundației INTER-ART, principiile de bază ale conceptului INTER-ART, despre cum văd ei arta contemporană românească și arta fotografică româneacă, evoluția acestora și rolul taberelor de creație.

 Vor vorbi Ștefan Balog, președintele Federației „Inter-Art", și artiștii Zoltan Balog, Lixandru Robert, Gheorghe Știrbu și Emanuela Cristina Cadariu.