Părinți și copii împreună: Acasă la Ambasada României din Lisabona

În cadrul întâlnirilor Acasă ale Ambasadei României în Republica Portugheză, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni și a Zilei Copilului, în data de 28 mai 2017 a fost organizat evenimentul „Părinți și copii împreună: Acasă la Ambasada României la Lisabona”. În fiecare an, în ultima duminică din luna mai este celebrată Ziua Românilor de Pretutindeni, prilej cu care românii de pe ambele maluri ale Prutului sărbătoresc împreună tradiţiile comune. În acest an, Ambasada României în Republica Portugheză şi-a deschis porţile pentru comunitatea românească sub semnul familiei.

În cadrul evenimentului au fost prezente peste 120 de persoane printre care E.S Ambasadorul Republicii Moldova la Lisabona, dl. Dumitru Socolan, consulul României la Lisabona doamna Alina Dociu, președinți și membri ai asociațiilor românești din cele două state surori, inclusiv profesori și elevi ai cursului de limbă, cultură și civilizație românească de la ICR Lisabona și de laLectoratul de Limba Română din cadrul Facultății de Litere a Universității din Lisabona (FLUL) sau ai școlilor parohiale.

Copiii și părinții lor au sărbătorit împreună Ziua Copilului, aproximativ 40 de copii participând la concursul de desen cu tema „Familia mea“. Cei mici au primit diplome de „Mic Ambasador al României”, precum și mici daruri printre care cărți, jucării și dulciuri românești.

Manifestarea a avut și un moment concertistic, în cadrul căruia a evoluat, cu piese clasice și de factură tradițională, naistul Sergiu Nichitovschi, originar din Republica Moldova, rezident în Portugalia.