Micul pictor Andrei Pennazio la „2018 Central Eastern European Countries Culture & Art Exhibition”

În orașul Ningbo, important centru pentru promovarea relațiilor comerciale și culturale cu țările central și est europene, în perioada 2 - 9 iunie, se desfășoară evenimentul „2018 Central Eastern European Countries Culture & Art Exhibition”.

La recomandarea domnului Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, tânărul Andrei Pennazio a fost invitat cu o expoziție în cadrul evenimentului „2018 Central Eastern European Countries Culture & Art Exhibition”, în urma selecției sale de către organizatorii chinezi.

Expoziția cuprinde 20 de lucrări, compoziții realizate cu o imaginație creatoare ieșită din comun, cu improvizații la nivelul structurilor plastice, evidențiind contrastele de culori, armonii și game cromatice dirijate în raport cu subiectul tipic expresionismului abstract.

Talentatul pictor are o vastă experiență în expoziții de pictură la o vârstă atât de fragedă, străbate multe paliere ale expresivității picturale și ale lumii ideilor care definește arta modernă și contemporană.

În data de 2 iunie, a avut loc deschiderea marelui eveniment și a vernisajului expoziției lui Andrei Pennazio.

La deschidere au participat reprezentanți ai importantelor instituții culturale chineze, reprezentanți ai consulatelor și ai ambasadelor, jurnaliști, publicul larg. Televiziunea locală i-a luat interviu tânărului român, care și-a prezentat lucrările sale din expoziție. A fost evdențiată susținerea din partea Institutului Cultural Român de la Beijing

Impresionant a fost că au participat un număr mare de copiii chinezi la vernisajul expoziției tânărului artist român.

Mulți dintre participanți au ținut să-l felicite personal pe Andrei Pennazio, să se fotografieze și să scrie în caietul lui de impresii. Seara a avut loc un dineu, în cadrul căruia au participat artistul român însoțit de mama sa, invitați din Polonia și Ungaria, directorii Central Eastern European Countries Culture.

În anul 2016, ICR Beijing a participat la acest eveniment cultural dedicat țărilor central și est europene cu un concert de muzică clasică, dedicat aniversării a 135 de ani de la nașterea compozitorilor George Enescu și Bela Bartók, concert susținut împreună cu muzicieni din Ungaria.

Andrei Pennezio are 13 ani și este elev la Colegiul de Arta Octav Băncilă din Iași, secția arte plastic, clasa a-VII-a. A expus în cadrul expozițiilor personale la Institutul Cultural Italian din București (5-26 iulie 2017), Centrul Cultural Italian din Cluj (1-20 iunie 2017), la Iulius Mall Iași (5-11 mai 2017), la Școala Primară Junior Iasi (18-23 noiembrie 2016), la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești (23-31 august 2016), la Lequio Berria Italia (1-10 august 2015), la Alba în Italia (11-18 august 2015), Casa Armatei din Iași (18 aprilie 2014), la Galeria Wall of Art din Roman, la Galeria Sara Good Art din Bacău (2017), la Muzeul de Artă din Roman, Teatul Muzical „Nae Leonard” din Galați (2018), la Muzeul de Artă din Piatra Neamț cu ocazia „Noaptea muzeelor” (2018). A participat la concursul Befana din cadrul Fabricii Fererro unde a câștigat locul I (Alba, Italia).