MÉMOIRE, expoziţie personală GEORGE BODOCAN, la ICR Paris

MeMOIRE, expozitie personala GEORGE BODOCAN, la ICR Paris

ME
MOI
RE

o expoziţie personală GEORGE BODOCAN / BODO 


Curator : Marta Jecu 

Comunicare presa: Léo Landon


2 - 31 MARTIE 2017 

9 MARTIE începând cu ora 18.00  VERNISAJ 

30 MARTIE, incepand cu 17.30 - MASA ROTUNDA pe tema locurilor de creaţii alternative 

                                                    19:00  -  Finisajul expoziţiei - cocktail  

Instalat la Paris acum șase ani, George Bodocan creează fără pauze. Expoziţia sa personală găzduită de Institutul Cultural Român de la Paris este o explorare a formelor specifice mișcărilor artistice și sociale la care George Bodocan a putut participa.

Mesajele sale grafice originale compun o radiografie a tuturor acestor fenomene : proiecte artistice colective, grupuri artistice angajate în spaţiul socio-cultural, acţiuni artistice care aduc la viaţă locuri abandonate, transformându-le în spaţii de creaţie. Expoziţia transcrie traiectoriile și istoria acestor « mișcări » pariziene din ultimul deceniu, așa cum au foste ele trăite de George Bodocan.

Picturile, desenele, obiectele realizate pe diferite suporturi vor fi însoţite de proiecţii de fotografii documentare, adesea auto-biografice.

Scopul acestei instalaţii complexe este de a vorbi despre interacţiune și de a lăsa să se întrevadă apariţia unor curente estetice în arta urbană alternativă pe cale să se impună. Este vorba, printre altele, de prezentarea unor posibilităţi de asumare a unei societăţi deschise, de înţelegere și acceptare a celuilalt, de păstrare și protejare a libertăţilor cetăţenești ; despre importanţa și sensul  colectivităţilor de artiști, dar și despre urgenţa ecologică, de unde necesitatea utilizării materialelor reciclabile ca support pentru creaţii.

Acest cumul documentar și personal creează un spaţiu al memoriei, un laboratoar atelier imersiv.Galeria INSTITUTULUI CULTURAL ROMAN DE LA PARIS

1 rue de l'Exposition PARIS 75007 

Intrare liberă.