LONDRA. Serie de evenimente cu ocazia publicării în Marea Britanie a cărții „Nostalgia” de Mircea Cărtărescu

Lansarea în limba engleză a volumului „Nostalgia” de Mircea Cărtărescu, tradus de Julian Semilian și publicat de prestigioasa Penguin Classics, va fi celebrată de ICR Londra printr-o serie de evenimente organizate în parteneriat cu editura britanică.

Pe 1 iunie, ziua de naștere a lui Mircea Cărtărescu, va fi transmisă pe canalele online ale ICR Londra o expoziție cu fotografii selectate de scriitor din arhiva personală, care dezvăluie momente din copilărie, adolescență, din viața de familie sau marile întâlniri literare ale acestuia.

Seria de evenimente va continua pe 7 iunie cu o discuție menită să cartografieze generația literară a anilor '80 cu trei dintre cei mai distinși exponenți ai acesteia: Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci și Matei Vișniec, moderată de jurnalista culturală Miriam Balanescu.

Pe data de 10 iunie, reputatul scriitor, jurnalist și critic literar englez Boyd Tonkin, fost președinte al juriului Man Booker International Prize și neobosit susținător al literaturii de limbă străină în spațiul britanic, îl întâlnește pentru prima oară public pe Mircea Cărtărescu pentru o mult așteptată conversație despre romanul „Nostalgia”.

Alte două evenimente completează seria: un eseu vizual despre Bucureștiul anilor '80 cu imagini realizate de arhitectul și fotograful Andrei Pandele, precumși proiecția unui scurtmetraj despre Mircea Cărtărescu, intitulat „Neliniștea timpului”, realizat de artistul și cineastul Ștefan Constantinescu în 2007.

Toate evenimentele vor fi transmise pe canalele online ale ICR Londra: pagina de Facebook, canalul de YouTube și website.