Lia Perjovschi expune în premieră la Festivalul Tulca din Galway, Irlanda

Artista Lia Perjovschi deschide pe 4 noiembrie 2011 prima expoziţie personală din Irlanda, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, în cadrul Festivalului TULCA din Galway. Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente anuale de artă contemporană din Galway şi vestul Irlandei, cu un program divers de expoziţii, dezbateri, ateliere şi prezentări susţinute de artişti locali şi internaţionali. Programul din acest an, numit "After the Fall" şi curatoriat de Megs Morley, explorează noi poziţii artistice în relaţie cu criza economică globală dar şi cu schimbările istorice produse de căderea Cortinei de Fier.
Lia Perjovschi este primul artist român invitat să participe cu o expoziţie şi o serie de discuţii susţinute cu studenţii de la universitatea de artă din Galway. Artista va expune lucrări din arhiva sa de artă contemporană - un "muzeu în dosare" fondat ca instituţie alternativă, sursă de informare şi platformă pentru dialog istoric şi cultural. Arhiva conţine replici ale unor lucrări de artă de referinţă, însemnări ale artistei despre diverse arii de cunoaştere (istorie, teoria artei, politică şi limbaj) şi documentaţie adiacentă arhivată într-un proces cumulativ, început imediat după 1990. Creaţiile artistei nu sunt expoziţii, ci mai curând birouri pentru cercetare individuală, camere de lectură sau locuri de dezbateri, iar obiectul cercetării sale este corpul artei.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 4-20 noiembrie 2011 la Biblioteca James Hardiman, aflată într-una dintre zonele centrale ale Unversităţii Naţionale din Irlanda, Galway.

Lia Perjovschi este un nume de referinţă al artei contemporane româneşti, cu participări la numeroase expoziţii internaţionale organizate de instituţii de profil prestigioase precum Generali Foundation, Viena (2005), Royal College of Art, Londra (2005) şi Centrul Georges Pompidou, Paris (2006).

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk | http://www.tulca.ie .