Lansare de carte la Londra: "Constantin Brâncuşi" de Sanda Miller

Institutul Cultural Român de la Londra în parteneriat cu Reaktion Books lansează cartea Constantin Brâncuşi de Sanda Miller.

În volumul publicat în seria "Critical lives", Sanda Miller reface călătoria lui Brâncuşi din Hobiţa până în inima boemei pariziene: oamenii care i-au marcat viaţa, prieteniile, relaţia cu galeriştii, colecţionarii şi admiratorii care îl vizitau în atelierul din Montparnasse.

Biografia lui Brâncuşi a rămas puţin cunoscută până în 1986, când Alexandre Istrati şi Natalia Dumitresco au publicat o mica selecţie din arhiva sa de scrisori. În 2003, cu prilejul retrospectivei artistului, Centrul Pompidou a publicat în premiera un catalog cu corespondenţa sa personală. Sanda Miller foloseşte aceste resurse în cartea sa pentru a dezvălui aspecte neştiute din viaţa şi creaţia marelui artist.

Autoarea va fi prezentă pentru o sesiune de autografe. Lansarea este însoţită de un concert de pian cu piese de Erik Satie, susţinut de Lady Rose Cholmondeley, preşedinta Societăţii Chopin în Marea Britanie.

Sanda Miller este istoric de artă şi predă un curs de Design, artă şi societate la Universitatea Southampton Solent. A mai publicat Constantin Brancuşi: A Survey of His Work şi The Dark Night of the Soul: Ana Maria Pacheco.

Când: 25 martie 2010, 7-9 pm;
Unde: Institutul Cultural Roman Londra.
.