"Istoria românilor" de Ioan Aurel Pop, lansată la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing, în cadrul programului dedicat Centenarului Marii Uniri

Târgul Internţional de Carte de la Beijing (BIBF) a debutat miercuri, 22 august 2018, cu lansarea traducerii în limba chineză a cărţii  Istoria Românilor  de loan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. Evenimentul s-a desfăşurat la standul Editurii Universitare Renmin, în prezenţa vicepreşedintelui ICR, domnul Mirel Taloş.

La eveniment au luat cuvântul domnul Yan, preşedintele Editurii Universitare Renmin, Wang Tieshan, preşedintele Asociaţiei de Prietenie China-Romania şi fost consul general al Chinei la Constanţa,  vicepreşedintele ICR  Mirel Talos  şi Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, care a ţinut o prelegere trimisă de domnul Ioan Aurel Pop.

În discursul său, vicepreşedintele ICR Mirel Taloş a menţionat că aceasta este prima carte de istorie a românilor tradusă în limba chineză, traducere care apare în anul Centenar şi a mulţumit editurii pentru alegerea facută menţionând că este vorba de o carte dedicată publicului larg şi nu doar specialiştilor.

În cadrul aceluiaşi eveniment a fost lansată şi cartea de poezie "Eu sunt un dragon" de Peter Sragher, în ediţie bilingvă, engleză-chineză.

BIBF este cel de-al doilea târg ca mărime din lume şi una dintre cele mai performante platforme de negociere şi tranzacţionare a drepturilor de autor, a importul şi exportului de publicaţii, precum şi de promovare a produselor editoriale.