Înscrieri – Aristoteles Workshop 2012, ediţia a VI-a

Asociaţia Aristoteles Workshop (AWA), alături de Institutul Cultural Român, îi aşteaptă pe toţi cei care sunt interesaţi in realizarea de filme documentare, de dialogul continuu cu trecutul, prezentul şi viitorul, la cea de-a VI-a ediție a Aristoteles Worksop. Sunt căutați oameni talentaţi, pasionaţi şi dedicaţi, cu o voce proprie şi care au, înainte de toate, capacitatea de a lucra în echipă. Cursurile sunt construite pentru persoane care au experienţă anterioară în domeniul filmului şi/sau video. AWA este un centru de dezvoltare dedicat formării unei noi generaţii de realizatori creativi de film documentar din Europa Centrală şi de Est.
Ediţia din 2012, a şasea, este susţinută de canalul franco-german ARTE TV şi de Institutul Cultural Român.

Vor fi selecţionaţi 16 participanţi pe baza unui dosar (realizări profesionale, demo-uri şi scrisori de recomandare). Participanţii trebuie să îşi exprime interesul ridicat de a învăţa să facă televiziune în « stilul ARTE ». Compoziţia ideală a grupului este dată de realizatori tineri de flm documentar, scenarişti, producători, regizori, producători digitali (DPs) şi editori de film.

Training-ul profesional este oferit de unii dintre cei mai proeminenţi specialişti în domeniu şi încurajează spiritul independent, inovator şi asumarea de risc.

Perioada de desfăşurare: 20 august - 23 septembrie 2012
Locul: Vama, jud. Suceava, Bucovina, România

Taxa de participareTaxa de participare se ridică la 500 € şi acoperă cazarea şi folosirea echipamentului de producţie şi post-producţie pe întreaga durata a atelierului.

Premiul ICRLa finalul stagiului, Institutul Cultural Român (ICR) va oferi un premiu de 2.000 € pentru echipa care va prezenta cel mai bun film documentar. Premiul va fi acordat în baza deciziei unui juriu internaţional format din specialişti în film, jurnalişti şi specialişti în ştiinţele sociale. Ca simbol al excelenţei creative, fiecare participant va primi o diplomă ce va certifica absolvirea cursului. Este foarte probabil ca filmele realizate cu această ocazie să fie difuzate la televiziunile din ţara de origine a participanţilor.

Data limităDosarele de candidatură trebuie să aibă data poştei 20 iunie 2012. Toti candidaţii vor primi confirmarea recepţionării dosarului. Cei selecţionaţi vor fi anunţaţi prin e-mail până pe 10 iulie şi va trebui să îşi confirme participarea nu mai târziu de 20 iulie 2012.

Informații suplimentare: Dan Nuţu, dan@aworkshop.org
Pentru mai multe detalii despre ediţiile precedente: www.aworkshop.org