Începe Green Hours Jazz Fest, ediția 2019

Institutul Cultural Român este partener al celei de-a unsprezecea ediții a Green Hours Jazz Fest, desfășurată în perioada 23-26 mai 2019 în grădina Green Hours jazz-café (Calea Victoriei nr. 120, București). Festivalul va include opt concerte la care vor participa 25 de artiști din unsprezece țări.


Program

Joi, 23 mai 2019, de la 18:30

Laura's Five (RO/CO): Laura Benedek (bass), Sergiu Bivol (trompetă), Lucas Contreras (chitară), Sergiu Chirileasă (pian), Gabi Matei (tobe)

Sound-ul pe care îl propun cei cinci tineri muzicieni este modern, fresh, actual și pozitiv, sugerând parcă o rază de lumină și speranță pentru lumea haotică în care trăim. Pe scurt: 50 de minute de compoziții originale cu influențe londoneze.

Maria Răducanu - Michael Griener (RO/DE)

Un insolit duo voce / baterie care, datorită nivelului artiștilor care vi-l propun - și a îndelungatei lor colaborări în diverse alte formule, devine o certă valoare concertistică pe cale de consacrare internațională.


Vineri, 24 mai 2019, de la 18:30

Aly Keïta/Jan Galega Brönnimann/Lucas Niggli (CDI/CH)

Trio-ul amestecă repertoriul tradițional african cu jazzul occidental, improvizația și ritmurile africane. Această "Brotherhood of vibes and grooves" va trimite publicul prezent într-o călătorie muzicală neobișnuită.

Antonio Raia/Renato Fiorito (IT)

Mutându-se în jurul și în spațiul dintre cele zece microfoane plasate de către inginerul de sunet și compozitorul electro-acustic Renato Fiorito, saxofonul lui Raia este brut și impetuos, în același timp poetic și romantic.


Sâmbătă, 25 mai 2019, de la 18:30

Bartosz Dworak Quartet (PL)

Particularitatea quartetului este elaborarea unei muzici spațiale și plină de culoare, puternic înrădăcinată în jazz-ul mainstream, dar transformată într-o creație specială de jazz modern, cu o notă subtilă de folk polonez. Liderul gruuplui, Bartosz Dworak, este pe primele poziții în sondajul cititorilor Jazz Forum - JAZZ TOP în anii 2015, 2016 & 2017, alături de celebrități precum Adam Bałdych și Michał Urbaniak.

Takase/Weber/Griener (JP/CH/DE)

Pentru a doua oară în București, după prezența la ediția din 2015 a Jazz in Church Festival, legendara muziciană Aki Takase e pregătită să surprindă publicul bucureștean alături de mai tinerii consacrați Christian Weber și Michael Griener.


Duminică, 26 mai 2019, de la 18:30

Petros Klampanis Trio (GR/EE/PL)

Al patrulea album în nume propriu al multipremiatului compozitor și basist grec stabilit la NY, Petros Klampanis, încununează rezultatul multor ani de concerte, înregistrări, călătorii și turnee cu prietenii, dar mai ales apreciații muzicieni Kristjan Randalu și Bodek Janke.

Month of Sundays [AT]

În compozițiile lor, tinerii artiști țintesc un nivel înalt al detaliilor și pun accentul pe o coordonare bine gândită între conținutul muzical și forma sa, care se întinde de la muzică minimalistă, la post rock și jazz. Evitând orice tentație de a se remarca în calitate de soliști, își conduc audiența într-o stare de reflecție printr-un set de compoziții atent aranjate, misterioase, aproape nepământești.

Programul complet și detalii suplimentare, pot fi accesate în evenimentul Facebook sau pe greenjazzfest.ro, iar biletele pot fi achiziționate fie online, prin intermediul Bilet.ro, fie de la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788.452.485 (L-D:11-17).

Parteneri:
Institutul Polonez / Instytut Polski w Bukareszcie, Ambasada Elveției și Swiss Sponsors’ Fund, forumul cultural austriac, Institutul Cultural Român, Institutul Italian De Cultura Vito Graso, Renovatio Trading, creart, Green Sound Team, Hotel Siqua, WENS - The Travel Agency, RFI, Radio România Cultural, Jazz FM Romania, Jazz Festivals & Events, JAZZ.RO, andante, Bilet.ro, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Revista 22, FEEDER.ro, 24FUN.ro.

Parte din Green Hours JAZZ Fest-11 sunt și următoarele evenimente conexe:
- 20 mai, ora 19.30 - preview GHJFest-11 - concertul SHALOSH [IL]
- 26 mai, ora 12.00 - la Creart / Teatrelli- workshop de bas Petros Klampanis [GR]
- 27 mai, ora 19.00 - în salonul GDS / Green Hours - conferința”Pourquoi le rire”, susținută de medicul psihiatruși psihanalist Catherina Kiss [RO/FR], acompaniatăde artistul Filip Ristovski