ICR Budapesta invită copiii la cursul de pictură și desen „ART JUNIOR”

Institutul Cultural Român Budapesta continuă proiectul „ART JUNIOR", proiect care cuprinde cursuri de pictură și desen dedicate exclusiv copiilor. Cursurile se vor desfășura în perioada 28 martie – 13 iunie 2018, participarea fiind gratuită. Înscrierile au loc în perioada 6-20 martie 2018 prin e-mail, la adresa romankulturalis.intezet@upcmail.hu. 

Cursul de pictură și desen este susținut de artistul plastic Adela Kiss originar din Gyula, Ungaria. Este absolventă a Liceului românesc „Nicolae Bălcescu” din Gyula (1994), iar ulterior a Academiei de Artă „Ioan Andreescu” – Cluj-Napoca, secția design (1999). În anul 2000 a urmat un curs postgradual în cadrul aceleiași instituții. Este prezentă în expoziții personale organizate la Budapesta, Gyula şi Baia Mare, Cluj-Napoca, participând de asemenea la expoziții de grup la Budapesta, Werfenweng (Austria), Permeti (Albania), Casablanca, Rabat (Maroc) şi (România).

În cadrul cursului de pictură pentru copii, categoria de vârstă 7-12 ani, „viitorii artiști” vor învăța tehnicile de desen şi pictură, teoria culorilor şi contrastele de culoare. Pe parcursul acestui curs copiii se vor familiariza cu diferite tehnici ale picturii, vor face cunoștință cu spectrul culorilor şi îşi vor însuși cunoștințe de bază legate de colaj. Suplimentar, vor învăța cum să deseneze obiectele care îi înconjoară şi vor explora lumea texturilor, culorii, amestecurilor cromatice şi desenului.

Cursul dezvoltă creativitatea, imaginația şi încurajează copilul să se exprime liber. Cursurile de pictură şi desen se vor desfășura o dată pe săptămână, la sediul ICR Budapesta din str. Izsó nr. 5, sectorul XIV.

Orarul cursurilor în perioada 28 martie – 13 iunie 2018: în fiecare zi de miercuri în intervalul orar 18.00 – 19.00.