Grigore Leșe a participat la „Heritage Live 2022” în Pakistan

Maestrul Grigore Leșe și artista populară Zamfira Mureșan au reprezentat România la proiectul cultural „Heritage Live 2022”, organizat în perioada 23-30 mai 2022 de EUNIC și Fundatia pentru Artă, Cultură și Educație (FACE) în Pakistan. Evenimentul încurajează și promovează conservarea muzicii și instrumentelor tradiționale pakistaneze, provocând totodată artiștii europeni participanți, din state precum Austria, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Italia, Polonia și România, să colaboreze și să creeze muzică împreună cu interpreții locali.

Artiștii europeni și pakistanezi au participat la seminarii și ateliere comune și au susținut două concerte, la Islamabad și Lahore, care s-au bucurat de un real succes în rândul publicului local.

În cadrul unui interviu acordat cotidianului de limba engleză Islamabad Post, Grigore Leșe a subliniat valoarea proiectului EUNIC-FACE și a schimburilor culturale dintre artiștii europeni și cei pakistanezi, precizând că dorește să organizeze o serie de concerte în România, alături de artiștii pakistanezi. Artistul a adăugat că Pakistanul are un bogat patrimoniu muzical și cultural, care trebuie conservat și proiectat în adevăratul său spirit. Acesta a apreciat că muzica pakistaneză nu ar trebui să fie amestecată cu cea occidentală sau cu orice alt fel de muzică, pentru a-și păstra originalitatea și caracterul.