Gigi Căciuleanu la Sadler's Wells

Gigi Caciuleanu la Sadler's Wells

Institutul Cultural Român din Londra şi Global Art Association prezintă luni, 26 septembrie 2016, în celebrul teatru de dans Sadler's Wells din Londra, spectacolul „L'Om DAdA” al legendarului coregraf Gigi Căciuleanu. Un spectacol original, surprinzător și insolent, dar și plin de poezie, cum e de așteptat de la orice inițiativă de inspirație dadaistă.

Proiectul, parte a unui turneu european, celebrează 100 de ani de la întemeierea mișcării dadaiste, inițiată de poetul român Tristan Tzara. Caracterizat de Gigi Căciuleanu drept un spectacol plin de „vervă, nerv şi energie”. „L'Om DAdA” este inspirat de textul lui Tzara „L'homme approximatif” și explorează teme precum tinereţea, maturitatea, absurdul şi dictatura. Alături de marele coregraf, spectacolul îl mai are în distribuție pe dansatorul Lari Giorgescu.

Reprezentația de la Londra este acompaniată de expoziţia fotografică 'The Making of: L'Om DAdA', realizată de Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrului Naţional din Bucureşti.

„L'Om DAdA” este o coproducţie a Teatrului Naţional Bucureşti şi a Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”, împreună cu Gigi Căciuleanu Romania Dance Company şi Fundația Art Production.

Proiectul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.