GABRIELA ADAMEŞTEANU ŞI DOINA RUŞTI LESEN LA BERLIN

GABRIELA ADAMEŞTEANU ŞI DOINA RUŞTI LESEN LA BERLIN
Loc: Ambasada României, Dorotheenstr. 62-66, 10117 Berlin

Lectura de la Berlin, devenită tradiţie pentru scriitorii români care participă la Târgul de Carte de la Leipzig are loc în acest an în Ambasada României. Invitate sunt scriitoarele Gabriela Adameşteanu şi Doina Ruşti, care vor citi, alături de traducătorii Georg Aescht şi Jan Cornelius din cele mai recente romane traduse în germană.

Gabriela Adameşteanu va cit din „Drumul egal al fiecărei zile“, care în anul 2010 a fost nominalizat pentru premiul Jean-Monnet-Preis pentru literatură europeană. Romanul a apărut în luna februarie a acestui an, în traducerea lui Georg Aescht la editura Schöffling & Co. Adameşteanu face parte din cele mai importante scriitoare române şi a câştigat cu acest roman premiul de debut al Uniunii Scriitorilor şi Premiul Academiei Române.

Doina Ruşti prezintă romanul „Lizoanca“, care va apare în cursul lunii martie a acestui an în traducerea lui Jan Cornelius la editura Horlemann Verlag. Ruşti este autoarea unei opere foarte diverse, care cuprinde romane, povestiri, scenarii, eseuri şi publicaţii ştiinţifice. A primit numeroase premii pentru operele literare.

După lectură există posibilitatea de a discuta direct cu autoarele, la un pahar de vin.

Confirmarea participării până la data de 1 martie la adresa de mail:
office@deutsch-rumaenisches-forum.de