Filmul românesc „Comoara”, proiectat în cadrul „European Union Film Festival” din Iordania

Filmul romanesc Comoara, proiectat in cadrul European Union Film Festival din Iordania

Ambasada României în Regatul Hașemit al Iordaniei, reprezentantul ICR în clusterul EUNIC Iordania, susține participarea cinematografiei românești în cadrul celei de a 29-a ediții a „European Union Film Festival” din Regatul Hașemit al Iordaniei, care se desfășoară în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie 2017. Festivalul de Film al Uniunii Europene, organizat de Delegația Uniunii Europene în Iordania în colaborare cu membrii clusterul EUNIC, este cel mai longeviv festival de film din din Iordania.

Festivalul reuneşte producţii cinematografice recente din 19 de ţări ale Uniunii Europene și Elveția. Majoritatea sunt filme care au câștigat premii presitigoase. Dechiderea oficială a Festivalului de Film are loc pe 23 noiembrie 2017 în prezența Șefului Delegației UE în Iordania și a ambasadorilor și reprezentanților statelor membre UE. Proiecțiile de film vor avea la Centrul Cultural Haya din Amman.

România va fi prezentă în cadrul Festivalului de Film al Uniunii Europene cu filmul Comoara, în regia lui Corneliu Porumboiu. Filmul românesc va fi proiectat în ultima zi a Festivalului de Film, la data de 2 decembrie 2017, în închiderea Festivalului.

Proiecția filmului românesc va avea loc în continuarea Recepției de Ziua Națională oferită de Ambasada României pentru comunitatea românească din Regatul Hașemit al Iordaniei.