Expoziția de fotografie „From Above ” de Aviva Even Zohar

Expozitia de fotografie From Above  de Aviva Even Zohar

În perioada 5 septembrie – 13 octombrie 2016, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv găzduiește expoziţia de fotografie „From Above” semnată de Aviva Even Zohar.

Expoziția reprezintă o invitație adresată publicului de o însoți pe artistă într-o călătorie de culoare și formă, prin fotografii executate de la înălțime din avioane de mici dimensiuni. Aviva Even Zohar creează două experiențe pentru vizitator : prima- cea inițială, care îl învăluie la intrarea în galerie, și cea de-a doua – privirea în detaliu, cercetarea formelor abstracte și minuscule. Este ca și cum artistul ar dori ca lucrările sale să emită atât o experiență emotivă cât și una cognitivă. Fotografii care îi solicită vizitatorului o privire suplimentară pentru a-și revela detaliile ascunse.

Expoziția este deschisă la sediul ICR Tel Aviv, B-dul Shaul Hamelech 8, etaj 6, de luni până joi între orele 10:00 - 16:00.

Născută la Haifa, Aviva Even Zohar este curatoare și fotograf independent care în prezent trăiește și activează la Tel Aviv.  Fotografiile Avivei au fost publicate în numeroase cotidiene și reviste din Israel și din străinătate. Activitatea artistică a Avivei include fotografii de la înălțime, workshop-uri de fotografie pentru copii și prelegeri de fotografie. Din 2004, predă și fotografiază voluntar la Asociația pentru Copii Defavorizați. A participat la importante expoziții de grup și bienale, precum: 2012 - Lessedra Contemporary, Sofia, 2010 - Hovinkartano Art Center, Finlanda, 2009 - Association Memoire L’Avenir, Paris, 2008 - Galerie Wallywoods, Berlin, 2008 - Newyorck im Bethanien, 2008 - West Germany, Berlin, 2008 -2010  Bienala Tehran,  Istanbul, 2006 -  Rosemead Community Center CA, 2006 -  Knob Hill Community Center CA, 2006 - Al-Thani Gallery, Doha, Qatar, 2006 - Vikas Marg Gallery, Delhi, India, 2006 -  Bienala de Fotografie, China, 2005 -                 Trierenberg, Austria.

Mai multe detalii despre lucrările Avivei Even Zohar : http://www.avivaevenzohar.com/