Expoziția „Bucurie pură" de Paul Mircea Goreniuc, la Beijing

Sâmbătă, 3 septembrie 2016, la ora 10:00, la sediul Institutului Cultural Român din Beijing, are loc vernisajul expoziției „Bucurie pură", semnată de artistul român Paul Mircea Goreniuc.

Lucrările expuse fac parte dintr-o serie amplă, intitulată „Pure Joy" („Bucurie pură"), și sunt inspirate din fotografii ale spațiului cosmic, pe care artistul le-a interpretat ca „un joc al neutronilor și electronilor în microcosmosul atomului și cel al Pamantului în macrocosmosul  Universului, joc care poate fi oprit numai de OM în cursa lui continuă spre autodistrugere".

Artistul Paul Mircea Goreniuc este cunoscut publicului din Beijing, participând, până acum, la trei ediții ale Bienalei Internaționale de Artă de la Beijing (2005, 2010 și 2015). În  anul 2002, tot la Beijing, a participat la Expoziția și Simpozionul Internațional de Sculptură, iar în anul 2006 a avut o expoziție personală la Ambasada României la Beijing. Lucrările sale sunt expuse în Parcul Lumii din capitala Chinei, fiind astfel cunoscut de către publicul chinez.


Artistul Paul Mircea Goreniuc trăiește în S.U.A. încă din anul 1972. S-a format profesional la Academie der Buildende Kunste (Munchen, Germania) și apoi la San Francisco State University (CA, USA) și San Jose State University (CA,USA) – unde a absolvit un master în arte în 1975 și un master în sculptură în 1977. A participat la numeroase expoziții de grup  (București, Paris, Ravena, Beijing, Seul, New York, Chicago, Washington, San Jose, Oakland, Berkley) și a prezentat mai multe proiecte personale (București, Mamaia, Munchen, Stanford, San Francisco, Fermont, Monterey, Palo Alto, Oackland, Paris, Beijing).

Expoziția va fi deschisă în perioada 3 septembrie - 25 octombrie 2016.