EXPO | Florin Stefan - This is not a love song

FLORIN STEFAN This is not a love song

Expoziţie deschisă în perioada 10 martie – 28 aprilie 2018

Vernisaj și artist talk în prezenţa lui Florin Stefan sâmbătă 10 martie 2018, orele 15.00 – 20.00


Galerie Anne-Sarah Bénichou
45 rue Chapon – 75003 Paris

text de Marie Maertens


Cu sprijinul Institutului cultural român de la Paris


Florin Stefan este un artist român care trăiește și lucrează la Cluj, a doua capitală artistică a României după București. Acest oraș a atras atenţia în ultimii ani prin dezvoltarea a ceea ce poartă déjà denumirea de « școala de pictură de la Cluj », după modelul celei de la Leipzig.

Pictura lui Florin Stefan are ca tematică scene de interior și de gen, precum și portrete, nuduri și peisaje. Figurile feminine sunt foarte numeroase în opera lui Stefan. Fie că sunt « așezate, aplecate, în faţa unei oglinzi, făcându-și toaleta sau stând pe pat, ele sunt reflexia instantaneului, a dorinţei care se naște au care se pierde, a atracţiei », cum scria Ami Barak. Aceste femei devin opere impertinente datorită încadrării lor compoziţionale și bogăţiei tonurilor folosite. Privirea lui Florin Stefan se oprește pe ceea ce îl înconjoară, subiectele sale sunt pline de caracter, pe care îl exprimă prin intermediul culorii, luminii, materiei.

Florin Stefan este de asemenea unul dintre primii artiști care a lăsat în urmă greutăţile unui trecut haotic al ţării sale. El a ales să facă o artă eminamente contemporană, care nu exclude dubii, îngrijorări și care pune în prim plan lupta dintre artist și pictura sa.

El trăiește și lucrează la Cluj, unde conduce de asemenea un centru artistic.