„Doi dintre noi“, spectacol de teatru non-verbal cu Ana Pepine și Paul Cimpoieru

4 aprilie 2014, ora 19.00Institutul Cultural Român New York, Sala Auditorium

5 aprilie 2014, ora 16.00
New York DUFT (Downtown Urban Theater Festival)

„Doi dintre noi“ este un spectacol de teatru non-verbal scris şi jucat de actorii Paul Cimpoieru şi Ana Pepine. Spectacolul este o poveste de dragoste clasică, plină de sensibilitate și expresivitate despre limbajul universal al comunicarii non-verbale. Aceasta combină teatrul și dansul, dincolo de granița de limbă și cultură.

Spectacolul a fost selectat anul acesta la două festivaluri internaţionale de teatru din SUA: QuestFest (Washington) şi New York DUTF (Downtown Urban Theater Festival). Cei doi autori-interpreţi au susţinut deja la Washington patru spectacole şi un Master Class (în perioada 23-31 Martie 2014). La New York DUTF sunt programati pentru data de 5 aprilie 2014, de la ora 16.00.

Ana Pepine și Paul Cimpoieru vor prezenta acest spectacol, care a câştigat deja mai multe premii internaţionale, şi la ICR New York, la Sala Auditorium, în data de 4 aprilie 2014, de la ora 19.00.

Creată în 2007, trupa a călătorit în toată Europa și Asia, câștigând Medalia de Aur la Festivalul Internaţional de teatru şi pantomimă din Blegrad, Serbia (2010), Marele premiu pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Internaţional al Teatrului pentru tineret din Omsk, Rusia (2011) şi Premiul TVR Cultural pentru "Theatre-vérité" (2012).

Dansatorii şi coregrafii Paul Cimpoieru (Cosma) şi Anca Pepine sunt membri ai Companiei de teatru Passe-Partout (înfiinţată de Dan Puric) și "Gigi Caciuleanu Romanian Dance Company". De asemenea, cei doi actori au avut colaborări la diferite teatre din Bucureşti (Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie) şi la Centrul Naţional al Dansului unde au participat în realizarea unor spectacole.


Fotografii de SORIN RADU