Dialog cu poetul José Manuel Lucía Megías, cu prilejul publicării în limba română a volumului „Flori pe asfaltˮ, la ICR Madrid

Un dialog cu poetul și traducătorul José Manuel Lucía Megías, cu prilejul publicării în limba română a volumului său de versuri „Flori pe asfaltˮ, tradus de poetul și criticul literar Felix Nicolau și publicat la editura Mirador din România, va avea loc joi, 25 mai 2023, ora 19.00, la sediul ICR Madrid. Evenimentul este organizat în cadrul programului „Dezbaterile Alexandru Busuioceanuˮ inițiat de ICR Madrid.

Poetul José Manuel Lucía Megías va dialoga cu editorul Ioan Matiuț, invitat din România, cu traducătorul Felix Nicolau - lector de limba română la Universitatea Complutense din Madrid și cu Alba Diz, profesor asociat la Facultatea de Filologie, Universitatea Complutense din Madrid. Întâlnirea se va încheia cu un recital poetic în spaniolă și română din volumul „Flori pe asfaltˮ. Cartea a avut mare succes în Spania și a inspirat o reprezentație teatrală cu multe spectacole.

José Manuel Lucía Megías este poet, eseist, specialist în opera lui Cervantes, traducător al lui Mihai Eminescu în spaniolă, președinte al secției de literatură de la Ateneul din Madrid și profesor universitar. Are o legătură constantă cu limba și cultura română și este organizatorul a multiple activități literare.

„Dezbaterile Alexandru Busuioceanuˮ este un program anual al ICR Madrid care include conferințe, dezbateri, recitaluri și prezentări, în memoria personalității complexe a poetului, criticului de artă și diplomatului Alexandru Busuioceanu, fondatorul Institutului de Cultură Română de la Madrid și al Lectoratului de limbă română.