Desen și grafică. Expoziția „Keep Smiling” semnată de Anath Hanit, la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv găzduiește, între 7 și 29 martie 2019, expoziția de desen și grafică Keep Smiling semnată de artista israeliană de origine română Anath Hanit. Expoziția cuprinde o serie de lucrări – desene și grafică, în stilul caracteristic al artistei. Selecția acestora, o privire retrospectivă asupra activității sale artistice, pornește de la personaje-tip, precum „Afrodita” sau „Keep Smiling”.

„Fac des plimbări matinale pe malul mării, având mereu cu mine carnetul de schiţe, aşa încît pot să pun pe hârtie orice idee, oriunde m-aş afla. Toate lucrările mele pornesc de la mici desene prin care captez o imagine, o impresie, o idee. Acesta este primul stadiu al creaţiei mele artistice. În centrul creației mele stă omul, prins în jocul relațiilor și sentimentelor. Umorul, chiar grotescul, sunt trăsături caracteristice ale lucrărilor mele.”  - Anath Hanit

„Are talentul să ne includă în glumă, făcând referință la o experiență umană împărtășită de toți, dar adesea trecută sub tăcere. Are arta să prezinte ceva comun din viața de toate zilele într-un mod insolit, cu o doză de hutzpah, de râs sănătos care destramă toate pretențiile și falsurile mic-burgheze.” - Getta Neumann, redactor al revistei online „BJT Timișoara”

Vernisajul expoziției va avea loc data de 7 martie, ora 18:00, la sediul ICR Tel Aviv (Blvd. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6). Participanți: Anath Hanit, artistă, și Adrian Grauenfels, editor și scriitor.

Născută la Timişoara în 1947, Anath Hanit a emigrat cu familia în Israel în 1963. A absolvit cursurile Secției de Design Grafic a Academiei de Arte „Bezalel” din Ierusalim, și și-a continuat studiile de pictură la Tel Aviv şi Paris (1971-72). A participat la atelierul de gravură de la Centrul Uniunii Artiştilor din Tel Aviv și este activă în numeroase domenii ale artei vizuale precum desen, ilustraţie, graphic design şi fotografie.

Este membră a Uniunii Pictorilor și Sculptorilor şi a Uniunii Ilustratorilor din Israel. Printre lucrările create se numără design şi ilustraţii de afişe, cărţi pentru copii, colecţia SMILELINE - care include articole de papetărie. A avut numeroase expoziţii personale şi de grup atât în Europa, cât și în Israel, în cei peste 40 de ani de activitate artistică.

Expoziția este deschisă la sediul ICR Tel Aviv, B-dul Shaul Hamelech 8, etaj 6, Beit Amot Mishpat, de luni până joi între orele 09:00 - 17:00, vineri între orele 09:00 - 14:00, precum și în timpul evenimentelor de la sediu, organizate în această perioadă.