Cristina Popescu Russu la Simpozionul Internaţional de Ceramică Innsbruck – Tirol 2014

Cristina Popescu Russu este prezentă la Simpozionul Internaţional de Ceramică, desfășurat în perioada 13 – 27 iulie 2014 la Innsbruck, în Austria. Aflat la cea de-a patra ediţie, evenimentul reuneşte în acest an 11 reputați artiști ceramiști din Austria, Bosnia, Germania, Israel, România și Spania. Participarea artistei Cristina Popescu Russu este sprijinită de Institutul Cultural Român.

Simpozionul cuprinde ateliere de creaţie, conferinţe şi prezentări plasate într-un context intercultural care favorizează schimbul de experienţă. Expoziţiile şi evenimentele deschise publicului le oferă vizitatorilor ocazia de a intra în dialog cu artiştii.

În perioada 16 – 26 iulie 2014, la palatul imperial Hofburg din Innsbruck, are loc expoziţia asociată evenimentului care prezintă lucrări realizate de participanţi în prealabil. În închiderea simpozionului, între 25 și 27 iulie, la galeria Nothburga vor fi prezentate lucrările create pe durata celor două săptămâni.

Cristina Popescu Russu a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ (în prezent: Universitatea Naţională de Arte Bucureşti), este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, membră a Academiei Internaţionale de Ceramică de la Geneva şi a International Contemporary Ceramic Art din Viena.

Simpozionul Internaţional de Ceramică de la Innsbruck este organizat cu sprijinul departamentului cultural al Primăriei Innsbruck, al Landului Tirol şi al Cancelariei Federale din Austria. Ediţiile din 2005, 2008 şi 2011 au fost finanţate prin programul Cultura al Uniunii Europene.