Concurs Internațional de Dramaturgie la Universitatea din Craiova

Concurs International de Dramaturgie la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021
și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

lansează Concursul Internațional de DramaturgieCraiova Drama 2015 deschis dramaturgilor din întreaga lume

Obiectivul Concursului Internațional de Dramaturgie – Craiova Drama 2015 - este acela de a stimula producerea de noi texte dramatice, în jurul unor teme specifice de maxim interes contemporan.
Tematica centrală a concursului este Omul și societatea, declinată în mai multe subteme: emigrarea, traficul de ființe umane, violența, conflictele religioase, chipurile diversității.
Textele dramatice vor fi redactate în una dintre limbile română, engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană, portugheză.

Calendarul concursului:• Lansarea concursului: 26 februarie 2015
• Depunerea textelor: 1 iunie – 30 septembrie 2015, ora 15.00 GMT
• Jurizare: 1 octombrie – 30 noiembrie 2015
• Anunțarea textelor câștigătoare: 7 decembrie 2015
• Montarea textelor câștigătoare : martie – mai 2016
• Publicare celor mai bune zece texte la Editura Universitaria, Craiova: aprilie 2016
• Lansarea volumului Craiova Drama 2015 se va face în seara premierei spectacolului montat la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.

Pentru înscrierea în proiect, cei interesaţi sunt rugaţi să trimită la adresa drama2015@ucv.ro următoarele documente, redactate în una din limbile concursului:
• unul sau maxim două texte dramatice originale (încadrate în tematica enunțată)
• un synopsis al textului propus
• un C.V. al autorului.

Selecția celor mai bune zece texte se va realiza de către un juriu internațional format din specialiști de renume, coordonați de Maria Shevtsova, Stanley Wells, Michael Dobson, DHC ai
Universității din Craiova, George Banu, Matei Vișniec, Mircea Cornișteanu, directorul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, prorector al Universității din Craiova, conf. univ. dr. hab. Alexandru Boureanu, directorul Departamentului de Arte din cadrul Universității din Craiova. Președinte de onoare al concursului este Robert Wilson, regizor de teatru, artist vizual şi dramaturg american, figură impozantă a teatrului experimental, DHC al Universității din Craiova.

Premiile Concursului Internațional de Dramaturgie – Craiova Drama 2015 – sunt:
Marele premiu – Montarea textului la Teatrul Național „Marin Sorescu”din Craiova (anul 2016).
Locul I – Montarea textului cu actori, studenți ai Masterului „Arta actorului” de la Facultatea de Litere a Universității din Craiova (anul 2016).
Locul 2 – Montarea textului într-un spectacol de teatru radiofonic (anul 2016).
Locul 3 – Montarea textului într-un spectacol-lectură la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.
Cele mai bune zece texte vor fi publicate într-un volum colectiv la Editura Universitaria a Universității din Craiova, în limba de redactare, precum și în traducere în limba română.

Informații suplimentare și detalii se pot găsi pe site-ul organizatorilor www.ucv.ro sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/pages/Drama-2015/