Concert umanitar al Orchestrei Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” și Operei Naționale București, susținut de ICR la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, în parteneriat cu Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, organizează concertul Orchestrei Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” din România, „Armoniile Speranței”, susținut în exclusivitate în Chișinău împreună cu orchestra și soliștii Operei Naționale București. Concertul se va desfășura sub Patronajul Parlamentului Republicii Moldova alături de cel al Senatului României, pe 7 iunie 2024, începând cu ora 19.00, în prestigioasa Sala cu Orgă din Chișinău, monument de arhitectură restaurat cu sprijinul Guvernului României.

Armoniile Speranței”, manifestare culturală organizată anual în România sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, a devenit o tradiție în sprijinul bolnavilor de cancer. Prin organizarea în premieră a acestui concert în Republica Moldova, organizatorii își propun extinderea proiectului la nivel regional, întărind legăturile culturale și profesionale dintre cele două țări.

În programul concertuluiArmoniile Speranței

· E. Doga – „Maria” | Rugăciune (Solist Florin Ganea)

· E. Doga – „Valsul secolului”

· C. Orff – „O fortuna” - Carmina Burana

· G. Grigoriu – „Valurile Dunării” - Muzica (Soliști: Mădălina Barbu; Dumitru Mîțu)

· R. Strauss – Also sprach Zarathustra - 2’

· E. Elgar - Pomp and Circumstance

· E. Elgar – „Nimirod”

· G. Verdi – „Corul sclavilor evrei” - Nabucco

· Astor Piazzolla – „Libertango”

· G. Puccini - Corul mut – „Madame Butterfly”

· G. Verdi - Cvartet – „Rigoletto”

· G. Puccini – „O mio babbino caro” - Gianni Schicchi

· W.A. Mozart – „Là ci darem la mano” - Don Giovanni (Soliști Liliana Istratii; Dumitru Mîțu)