Concert de doine și colinde cu Nicolae Voiculeț la Chişinău

Cunoscutul naist Nicolae Voiculeț va susţine, pe 17 decembrie, de la ora 18.30, un concert de doine şi colinde în Sala Mare a Teatrului Național "Satiricus. I. L. Caragiale" din Chișinău.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău, în colaborare cu Teatrul Național „Satiricus. I. L. Caragiale” din capitala Republicii Moldova. 

Programul concertului include prelucrări folclorice naționale, doine și colinde românești.

Nicolae Voiculeţ s-a născut la Sinaia. A urmat Liceul de Muzică „George Enescu”, studiind inițial pianul. De la vârsta de 12 ani a studiat naiul. A urmat cursurile Academiei Naţionale de Muzică, avându-l ca profesor pe maestrul Gheorghe Zamfir, cel care l-a recunoscut ca descendent și continuator al său. A concertat, timp de peste 35 ani, în țările Europei, în America de Nord și de Sud, în țările arabe și în Japonia, a colaborat cu orchestrele filarmonice din Viena, Stockholm, Praga etc. În 1991, Nicolae Voiculeţ a înfiinţat la Chicago, prima şcoală de nai din America, iar în 2005 a iniţiat un amplu proiect „Pledoarie pentru nai, Pledoarie pentru România”.

Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile.