CHIȘINĂU. Concurs online de poezie, proză și eseu „Limba Română este patria mea!” (Nichita Stănescu)

Cu ocazia aniversării Zilei Limbii Române, sărbătorită în fiecare an la 31 august, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, în colaborare cu Consulatul General al României la Bălți, Episcopia de Bălți, fostă a Hotinului, a Mitropoliei Basarabiei și Direcția Învățământ Soroca organizează Concursul on-line de poezie, proză și eseu adresat tinerilor iubitori ai limbii române, ediția a II-a.

Acesta se adresează tinerilor cu domiciliul în municipiul Bălți și în raioanele Rîbnița, Briceni, Rîșcani, Glodeni, Sîngerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Telenești, Edineț, Fălești, Camenca, Florești, Ocnița, Soldănești, Rezina, Ungheni și este organizat pe două secțiuni:

  1. Elevi de școală generală, ciclul gimnazial;
  2. Elevi de liceu și studenți.

Lucrările, în format word sau pdf, redactate cu font Times New Roman, de 12, cu spațiere de 1,15 puncte între rânduri, pe pagină în format A4, de maximum 3 pagini, se transmit electronic în perioada 1 august – 22 august 2021, ora 24.00, la adresa de email: concurszlr2@gmail.com.

Juriul, compus din academicianul Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău, Petrișor Dumitrescu, doctor în științe sociale, Consulul general al României la Bălți și scriitorul Jachi Florea - referent principal relații la ICR Chișinău urmează să acorde 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie. Premiile constau în CD-uri și volume de beletristică, albume de artă și lucrări științifice de istorie și critică literară.Creativitatea și contribuția personală vor fi apreciate, motiv pentru care atragem atenția asupra inadmisibilității plagiatului (din orice tip de sursă). În cazul depistării plagiatului lucrările vor fi excluse din concurs.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați vineri, 27 august 2021, pe conturile de Facebook ICR Chișinău, Pagina Oficială a Consulatului General al României la Bălți, Episcopia de Bălți și Direcția Învățământ Soroca.

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 31 august 2021, de la ora 14.00 la Gala Limbii Române, organizată la Cetatea Soroca.