„Când se lasă seara“, cu actorul Paul Cosma-Cimpoieru, la Festivalul Valea Artelor din Ungaria

Spectacolul de teatru-dans Când se lasă seara, o producție a teatrului independent Compania 9, în interpretarea actorului Paul Cosma-Cimpoieru, va fi prezentat, cu sprijinul ICR Budapesta, în cadrul celei de-a XXXII-a ediții a Festivalului Valea Artelor (Művészetek Völgye Fesztivál). Spectacolul tip performance este programat în localitatea Kapolcs, pe scena FILMIO Pajta Mozgó, miercuri, 26 iulie 2023, de la ora 19:30.

Festivalul Valea Artelor, cel mai mare festival pluridisciplinar din Ungaria, cu vizibilitate notabilă, va avea loc între 21-30 iulie 2023 și va include peste 2000 de evenimente, prezentate pe 40 de scene/spații din trei sate, în apropierea Lacului Balaton și a orașului Veszprém, Capitală Europeană a Culturii în 2023, alături de Timișoara (România) și Elefsina (Grecia).

În spectacolul Când se lasă seara (jucat și sub titlul Homo Americanus, în limba maghiară: Estvéledtem…) povestea merge dincolo de limbă, cultură, etnie, statut social, prezentând periplul unui om în căutarea visului, în lumea contemporană. Este un show transpus într-un limbaj dramaturgic universal plin de empatie, emoție si umor.

Spectacolul a primit premiul Best Physical Theater la UNITED SOLO Festival din New York, în anul 2022, și Premiul Special al Juriului la Festivalul Undercloud Independent Theater Festival din București, în anul 2021.

Paul Cosma-Cimpoieru (dansator, coregraf și actor) s-a lansat în 2004 cu Compania de Teatru „Passe-Partout“ din București. De atunci, a mers în turnee internaționale și a dansat cu companii și instituții de prestigiu, precum Gigi Căciuleanu Dance Company, Teatrul Bulandra, Centrul Național al Dansului și Teatrul Național din București. De asemenea, a apărut în mai multe filme de scurtmetraj și documentare, printre care Life & Death of Harry Houdini (2014) și The Man and the Fish (2013).

Detalii: https://www.muveszetekvolgye.hu/program/2483