The Music of Cosmos la ICR Londra

ICR Londra si Asociația Art in Conversation organizează pe 4 noiembrie, de la ora 19:00, la Royal Observatory Greenwich din Londra un concert de muzică clasică urmat de o conferință. Evenimentul ”The Music of Cosmos” constă într-un spectacol inspirat de un experiment științific bazat pe ascultarea a trei lucrări scurte pentru pian compuse de Johann Sebastian Bach și a felului în care acestea influențează gândurile și viziunea asupra lumii fizice și metafizice. Protagoniștii serii sunt cosmonautul Dumitru Prunariu și pianista Elena Piccione. Dialogul dintre participanți este moderat de Catinca Maria Nistor, director ICR Londra și Călin Humă președinte Art in Conversation.

Elena Piccione deține un master în interpretare la pian de la vârsta de 18 ani. Este fondator, președinte și director artistic al Asociației Mozart din Finale Ligure..
A avut prima reprezentație publică la 7 ani, primul recital la 12 ani. Are înregistrări recente la studiouri de prestigiu din Marea Britanie. Va înregistra toate concertele de pian ale compozitorului Rachmaninoff pentru Guild Music din UK.

Dumitru Prunariu, este singurul cosmonaut român. La 14 mai 1981 a devenit primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. A fost pe rând ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE), vice-președinte al Comitetului de Relații Internationale al Agenției Spatiale Europene (ESA). În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă. Dumitru Prunariu desfășoară o bogată activitate profesională, fiind membru a numeroase asociații și comisii de specialitate din România și străinătate. Este membru de onoare al Academiei Romane (2011), membru al Comisiei de Astronautică a Academiei Române și președinte al acesteia din 2015, membru al Societății germane de rachete "Hermann Oberth - Wernher von Braun", membru al Academiei Internaționale de Astronautică fiind și membru în consiliul de conducere, membru al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic, membru de onoare al Academiei Americano-Române de Arte și Științe, membru al Academiei Europene de Științe și Arte (2015). În anul 1984 a fost decorat cu Medalia de aur „Hermann Oberth” a Societății germane de rachete „Hermann Oberth - Wernher von Braun”. Din anul 1993 este reprezentant permanent al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE) la sesiunile Comitetului ONU pentru Explorarea în Scopuri Pașnice a Spațiului Extraatmosferic (COPUOS).