Spectacolul ”Private Bodies” de Cosmin Manolescu, în premieră la New York

Spectacolul de dans performativ “Private Bodies”, realizat de Cosmin Manolescu și interpretat de cunoscutul coregraf împreună cu dansatoarea Cristina Lilienfeld, va avea premiera americană vineri, 9 decembrie, în spațiul teatral de tip studio al ICR New York. Conceput sub forma unei instalații performative situate la granița dintre dans, video și fotografie, spectacolul explorează, prin intermediul unor efecte speciale cu încărcătură simbolică, modul în care interacțiunile umane au fost afectate de pandemie și de către celelalte crize ale lumii contemporane.

Reprezentația va fi urmată de o masă rotundă cu titlul „Dialog în mişcare: peste 25 de ani de colaborare coregrafică româno-americană”, care va examina componenta coregrafică a relațiilor culturale româno-americane și provocările cu care acestea se confruntă în prezent, cu participarea coregrafei americane Ursula Eagly, beneficiara, în 2022, a programului de rezidențe „Gabriela Tudor” organizat de AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică din București.

“Private Bodies” a fost produs de Fundația „Gabriela Tudor” în cadrul proiectului „body.exe | interacțiuni coregrafice”, realizat în parteneriat cu Goethe-Institut București, revista„scena.ro” și AREAL | spațiu pentru dezvoltare culturală și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Spectacolul pornește de la experiența primului performance unu-la-unu al lui Cosmin Manolescu, intitulat “Private show”, care se transformă, douăzeci de ani mai târziu, într-un dialog între trecut și prezent cu ajutorul căruia sunt chestionate teme diverse, precum bulversările suferite de lumea post-pandemică, dereglarea relațiilor interumane într-un univers al izolării și al contactelor reduse la minimum, dar și anxietățile sociale generate de conflictul din Ucraina. Însă “Private Bodies” nu se rezumă doar la dialogul coregrafic al celor doi dansatori, ci are și o componentă interactivă, fiind un performance de tip participativ prin careartiştii intră într-un dialog direct cu spectatorii.

Premiera americană a spectacolului “Private Bodies” urmărește accentuarea prezenței românești pe scena de dans americană, diversificând oferta cultural-artistică a ICR New York, și întărirea relațiilor între mediile coregrafice românesc și american.

Pentru mai multe informații despre proiect, accesați website-ul ICR New York, sau reţelele de socializare ale Institutului.

“Private Bodies”

Dansatori: Cristina Lilienfeld & Cosmin Manolescu

Video: Alina Ușurelu

Sunet: Lala Mișosniky

Imagini: Georgiana Vlahbei

Producător: Fundația „Gabriela Tudor” (2021)


DETALII AICI.