Liliana Țuroiu, Președinte ICR

Liliana Ţuroiu este Doctor în Arte Vizuale în cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. Își începe cariera universitară în anul 2002 ca lector la UNARTE. Între 2007 și 2017 a fost președintele Fundației „Altum Studio Design”. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici Profesioniști din România și al European Development Platform. În 2009 obține titlul de Doctor în Arte Vizuale, în urma susținerii lucrării „Estetica vestimentației feminine în perioada postmodernă”. A efectuat studii postuniversitare în cadrul Nuova Accademia di Belle Arti (Milano), iar între 2000 și 2001, a absolvit studii aprofundate, în cadrul UNARTE.Între 1994 și 1999 a fost studentă a Universității Națională de Arte din Bucureşti. Realizator și coordonator de evenimente culturale, în cadrul Camerei de Comerț a României, Ministerului Economiei și Comerțului, Ministerului Justiției, Romexpo S.A., Wella România.

Activitate artistică: În 2017 a participat cu Expoziția de artă și costum „Zestrea”, în cadrul Carnavalului de la Veneția. Tot în 2017, Liliana Țuroiu a fost nominalizată pentru titlul de „Femeia Anului”, secțiunea Artă și Cultură. În 2016 a avut expoziții de fotografie și costum la ICR Lisabona și la Ateneul Român din București, dar și prezentarea colecției „Zestrea” în Düsseldorf și în Berlin. În 2015 a participat cu o expoziție personală, la Accademia di Romania din Roma. Proiectul „Zestrea” by Liliana Turoiu a participat și în cadrul Expoziției Universale Expo Milano, dar și la Palatul Schonbrunn din Viena și la Teatrul Elisabeta din București. În septembrie 2015, „Zestrea” by Liliana Țuroiu a fost premiat de Marele Ordin al Cavalerilor Francezi, în cadrul evenimentului „Night of the Stars”, Paris.

Cataloage, albume de artă, articole, volume în colaborare: Albumul de artă și costum „Zestrea”, Liliana Ţuroiu, Ed. Monitorul Oficial R.A., 2015; „Romanian Traditional Blouse “IA” – Cultural Identity Passport”, temă susținută în cadrul conferinței „Fashion through History. Costumes, Symbols, Communication – Universitatea Sapienza, Roma, 2015. Albumul Interferențe, Imprimeria Arta Grafică, București, 2011. Coautor al articolului „Moda ca pasiune, profesie și stil de viață”, publicat în volumul „Moda.Viața. Opera. Istorie. 150 de ani – Școala de Arte”, Ed. UNArte, București, 2014. „Ce este permis şi ce nu… sau cât de important este astăzi stilul personal”, articol publicat în volumul „Moda, Obiect, Costum, Veșmânt. Teme de cercetare”, Ed. UNArte, București, 2013. Coautor al articolului „Școala de Modă în contextul revoluției postmoderne”, publicat în volumul „Moda – Cercetare. Artă. Industrie” , Ed. UNArte, București, 2010. Cariera sa include numeroase alte proiecte și expoziții de costum, realizate împreună cu studenții Universității Națională de Arte din București.