Vizita de documentare a scriitorului Dumitru Crudu în România, cu sprijinul ICR Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină vizita de documentare la Timișoara întreprinsă de scriitorul Dumitru Crudu, redactor-șef al revistei „Timpul din România”, care apare în capitala Republicii Moldova.

Scriitorul Dumitru Crudu se va deplasa la Timișoara în perioada 2- 4 aprilie 2023 pentru a participa la conferința laureatului Nobel pentru Literatură Orhan Pamuk. Evenimentul se înscrie într-o serie mai largă de acțiuni organizate de Universitatea de Vest din Timisoara, în contextul desfășurării programului „Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii”.

Conferința laureatului Nobel va avea loc pe data de 3 aprilie în aula Universității de Vest. În data de 4 aprilie, în aceeași incintă, îi va fi conferit lui Orhan Pamuk titlul de Doctor Honoris Causa al Universității.

Vizita de documentare urmărește și cunoasterea mediului literar-artistic și academic din localitate, discuții cu scriitori, critici literari, profesori, familiarizarea cu evenimentele programului „Timisoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii” în vederea promovării lor în spațiul Republicii Moldova, consolidarea relațiilor dintre scriitorii și profesorii din cele două țări.