Turneu SYNAESTHETIK - “In pursuit of music conversation and colours of sound”

În premieră în România şi Olanda, SYNAESTHETIK va susţine, în perioada 23 martie - 8 aprilie 2010, un turneu în oraşele Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Timişoara, Groningen, Amsterdam. Avându-i ca protagonisti pe saxofonistul roman Catalin Milea si americanii Sean Fasciani si Owen Hart Jr. - nume de notorietate pe scena de jazz din New York cat si cea europeana - trio-ul SYNAESTHETIK reprezintă o iniţiativă originală, bazată cu precădere pe compoziţii ale saxofonistului român.
Muzica acestui trio este atât preconcepută cât şi spontană, derivând din aşa numita tradiţie jazzistică, dar şi din experienţa membrilor grupului cu alte genuri de muzică, precum hiphop, rock, crossover. Comunicarea, dialogul, dispoziţiile contrastante, versatilitatea culorilor, a ritmurilor şi melodicitatea culminează cu energia şi entuziasmul de a face muzică împreună.

Cătălin Milea, unul din cei mai creativi saxofonişti români ai tinerei generaţii, este un muzician într-o continuă căutare, periplul său începând la Universitatea de Muzică din Bucureşti, continuând cu Prins Claus Conservatorium (Olanda) şi culminând cu capitala jazzului mondial, New York, la Long Island University. Saxofonistul este şi iniţiatorul altor proiecte, printre care Re-Bop Unit, cu care a lansat in 2008 albumul "Re-Bop Unit feat. Dick Oatts" şi este câştigător a numeroase premii atât în România, cât şi în străinătate. Sustinut de Fundatia Makarov in 2006-2008, Catalin Milea a primit recent prestigioasa Huygens Beurs, bursa din partea guvernului olandez.
Sean Fasciani s-a născut in Massachusetts, S.U.A. într-o familie in care muzica juca un rol foarte important. Bunicul acestuia, cunoscut cantaret in perioada anilor '40 - '50 l-a ispirat sa inceapa studiul viorii inca de la 5 ani. De la acea varsta frageda a continuat sa studieze diverse instrumente concentrandu-se ulterior in jurul varstei de 19 ani pe studiul contrabasului. Avand profesori renumiti din scena jazz-ului din New York precum John Clayton, Ben Street, Ari Hoenig, dupa primirea unei burse de studiu la celebrul Berklee College of Music din Boston, Sean si-a continuat studiile la Conservatorul din Amsterdam. In 2005 proiectul din care face parte, Franz van Chossy Trio, a fost premiat drept cel mai bun grup al Dutch Jazz Competition.
Owen Hart Jr. este unul dintre cei mai versatili si inventivi muzicieni de jazz ai generaŃiei sale. Nascut in Jacksonville, Florida, cariera lui a inceput cand a primit primul set de tobe la varsta de 5 ani. Dupa absolvirea Jacksonville University si-a continuat activitatea in New York. Incepand cu 1997 Owen a devenit un baterist foarte activ pe scena din New York colaborand cu muzicieni ca Rob Dixon, Gregory Tardy, Benny Green, Vanessa Rubin, Wycliffe Gordon si Ravi Coltrane. In anul 2001, Owen a devenit profesor la Prins Claus Conservatorium din Groningen, Olanda. In aceasta perioada Owen si-a impartit timpul intre activitatea ca profesor si cea de performer alaturi de muzicieni ca Timucin Sahin, Ramon Valle, Michael Moore, Craig Handy, Don Braden, Seamus Blake, Conrad Herwig, Dena DeRose, Ralph Peterson, Brian Lynch si altii.
SYNAESTHETIK "In pursuit of music conversation and colours of sound", turneu desfasurat intre 23 Martie si 8 Aprilie 2010.

Pentru informatii suplimentare va rugam vizitati www.catalinmilea.com