Concursul The Pitch la NexT: prezintă-ți proiectul de scurtmetraj și câștigă 5000 de euro

Tinerii cineaști români au șansa să participe, pentru prima dată, la unul dintre cele mai populare concursuri noi de proiecte de scurtmetraj, The Pitch, în cadrul Festivalului Internațional de Film NexT (3–7 aprilie 2014). Organizat de ShortsTV, canalul dedicat scurtmetrajelor, în parteneriat cu Romtelecom, The Pitch oferă șansa unei finanțări de 5.000 de euro pentru producția unui scurtmetraj.
Concursul The Pitch este găzduit anual de mai multe festivaluri importante, inclusiv de cel de la Cannes. Participanții trebuie să aibă cel puțin un film scurt în portofoliu și un proiect nou de scurtmetraj, cu un buget mai mic de 10.000 de euro și o durată maximă de 12 minute. Înscrierile vor începe pe 15 martie 2014 și se vor încheia pe 23 martie 2014, la ora 23.59, ora României. Candidaturile trebuie să conțină un sinopsis al filmului, concepția regizorală, bio-filmografia regizorului și un showreel de 45 de secunde din lucrările anterioare.
Candidații acceptați vor fi invitați apoi la The Pitch, care va avea loc pe 3 aprilie, în cadrul Festivalului NexT. La The Pitch, fiecare participant va avea exact 2 minute și 15 secunde ca să își vândă ideea în fața camerei de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate apoi pe pagina de Facebook a ShortsTV, în dimineața de după susținerea lor, pe 4 aprilie. Cele cinci prezentări care adună cele mai multe „Like”-uri până duminică, 6 aprilie, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialiști, care va decide câștigătorul. Acesta va fi anunțat la gala de închidere a NexT, pe 7 aprilie.
Detaliile despre înscrierea la concursul The Pitch pot fi consultate aici.
Regulamentul complet al concursului The Pitch poate fi consultat pe site-ul www.shorts.tv.

În completarea concursului The Pitch, NexT organizează, pentru prima dată, NexT Short Film Market, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Duminică, 6 aprilie, cei selecționați la The Pitch vor avea, în plus, șansa să-și prezinte proiectele în fața a 20 de producători români și străini, în cadrul unei serii de întâlniri individuale. Cineaștii vor avea câte zece minute la dispoziție pentru a stabili contacte și a convinge producătorii de valoarea proiectelor lor. Printre producătorii invitați se numără Vicky Miha (Boo Productions, Grecia – compania care a produs două dintre cele mai premiate filme grecești recente, Dogtooth și Attenberg), Gábor Osváth (Filmfabriq Ltd., Ungaria), Konstantina Stavrianou (Graal S.A., Grecia), Yorgos Tsourgiannis (Horsefly Productions, Grecia) și Katya Trichkova (Contrast Films Ltd., Bulgaria).
Detaliile despre invitații și programul NexT Short Film Market vor fi disponibile în curând pe www.nextfilmfestival.ro.

ShortsTV este primul canal global în HD dedicat scurtmetrajelor, fiind disponibil în peste 40 de milioane de case din Statele Unite și Europa. ShortsTV achiziționează anual producții de calitate – animații, live action și documentare – de la cele mai importante festivaluri din lume. În România, canalul este disponibil în rețeaua Romtelecom.

Cu o expertiză de peste 80 de ani pe piaţa românească de telecomunicaţii, Romtelecom oferă astăzi o gamă completă de servicii de comunicare şi divertisment pentru toate nevoile unei gospodării, cu pachete personalizate de televiziune, internet şi voce. La finalul celui de-al treilea trimestru al lui 2013, Romtelecom avea peste 4,8 milioane de abonamente în portofoliu, pentru servicii de televiziune, internet în bandă largă şi voce, precum şi soluţii complexe de business ICT. Mai multe detalii despre companie sunt disponibile pe www.romtelecom.ro.

***
Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Cea de-a opta ediție va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro și Ceainăria Cărturești.

Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România
Parteneri: Institutul Cultural Român, Romtelecom, ShortsTV, Cărturești, HBO, Stage Expert, Abis Studio, Noumax, Illy
Parteneri instituționali: Ambasada Spaniei în România, Ambasada Suediei în România, Ambasada Israelului în România, Ambasada Regatului Norvegiei în România, Centrul Ceh București, Goethe-Institut, Institutul Cervantes, Institutul Balassi - Institutul Maghiar București
Parteneri media: Radio 21, UTV, Adevărul, Dilema Veche, Șapte seri, Ziarul Ring, Cinemagia, Ziare.com, Cinemarx.ro, Esquire, Marie Claire, Cosmopolitan, Decât o revistă, Vice.com, Liternet.ro, Sub25.ro, Ziarul Metropolis, Studentie.ro, Getlokal.ro, Orasulm.eu, FilmReporter.ro, Urban.ro, 121.ro, CooperativaUrbana.ro, Koolhunt.ro, All About Romanian Cinema
Parteneri media NexT Kids: Sfatulparintilor.ro, Totuldespremame.ro, Urbankid.ro
Partener de monitorizare: MediaTRUST
Partener de promovare: GEYC Resources