Recital al harpistei americane Priyanka Shane Gohal și al violonistului Octavian Ioan Pîrlea la Londra

ICR Londra organizează, în parteneriat cu Biserica St James’s Church de pe Bulevardul Piccadilly, un recital de harpă și pian susținut de harpista americană Priyanka Shane Gohal și de violonistul Octavian Ioan Pîrlea. Evenimentul, care va avea loc la St James’s Church, Piccadilly în data de 19 decembrie 2022, continuă colaborarea de lungă durată pe care Institutul o are cu importantul lăcaș de cult din centrul metropolei britanice. Evenimentul va fi transmis live pe contul de YouTube al ICR Londra și al Bisericii St James’s Church.

Program:

Priyanka Shane Gohal:
William Mathias: Santa Fe Suite, for solo harp, 1. Landscape, 2. Nocturne and 3. Sun Dance

Octavian Ioan Pirlea:
Fritz Kreisler ''Recitative and Skerzo'' for solo violin.

Priyanka Shane Gohal:
John Thomas: ''Watching the Wheat''
Pierick Houdy Sonata, 1. allegro moderato

Octavian Ioan Pirlea:
J.S. Bach A doua partita în Re minor, ''Chaconne''

Priyanka Shane Gohal and Octavian Ioan Pirlea:
George Enescu ''Ballade'' arranged for harp and violin.

Născut în România, Octavian Ioan Pîrlea și-a început studiile la școala de muzică "Tudor Ciortea" din Brașov. La vârsta de 8 ani a susținut primul său concert ca solist alături de Orchestra Filarmonicii din Brașov. La vârsta de 12 ani a plecat din orașul natal pentru a studia la Colegiul de Artă Dinu Lipatti cu Magdalena Ursu. În timpul studiilor a concertat în săli importante din România, precum Biblioteca Națională din Iași, Ateneul din București, Biserica Catolică din Alba Iulia. În același timp, a fost membru activ al fundației Remember Enescu condusă de Mihaela Tomescu. La vârsta de 14 ani a participat la Academia de Muzică de Vară de la Sinaia cu Charles Sewart și Remus Azoitei. Ulterior, a fost acceptat la Purcell School of Music cu o bursă completă și a studiat sub îndrumarea lui Charles Sewart. În timp ce studia acolo, a cântat la Drapers Hall și St. Martin in the Fields. În ultimul său an de studiu, a fost invitat să interpreteze Concertul pentru vioară de Sibelius cu Filarmonica din Arad. În plus, a câștigat premiul Purcell pentru muzică de cameră, care i-a oferit ocazia de a concerta la Wigmore Hall din Londra. A participat la diverse cursuri de măiestrie cu James Ehnes, Ning Feng, Chloe Hanslip Gyorgy Pauk, Mihaela Martin, Alina Ibraginova, Alexandru Tomescu și Pierre Amoyal. În celelalte aspecte ale muzicii de cameră, a fost pregătit de Levon Chilingirian, Jo Cole și Adrian Brendel. Participarea la aceste seminarii i-a oferit un impact major în crearea propriei sale identități artistice. În prezent, este student la Academia Regală de Muzică sub îndrumarea maestrului Remus Azoiței și este membru al organizației de sprijin Talent Unlimited. Cântă pe vioara Carlo Antonio Testore din Milano (1737), împrumutată cu generozitate de către Muzeul Academiei Regale.

Născută în Indianapolis, Indiana, Priyanka Gohal a început să studieze harpa la vârsta de șapte ani, la The Harp School, Inc. din Burns, Tennessee, sub conducerea lui Carol McClure. Deținând certificatele Associated Board of the Royal Schools of Music pentru clasele 1-8 (ABRSM) cu distincție, ea a obținut atât Associate (ARSM), cât și Diploma (DipABRSM) în interpretare la harpă cu distincție în 2018. La vârsta de 15 ani, a fost selectată ca harpista principală și dirijor ucenic al Orchestrei Simfonice de Tineret New World-Indianapolis, ocupând această poziție în perioada 2017-2020 și a primit premiul Charlie Moulton Memorial Chair Award, "care recunoaște elevii excepționali pentru performanțele lor deosebite și angajamentul lor față de excelență ca muzicieni". În calitate de harpistă principală a Orchestrei Naționale de Tineret a Statelor Unite ale Americii (NYO2), a concertat la Carnegie Hall din New York în 2018. Priyanka a câștigat bursa Jack Kent Cooke Young Artist Award din 2019, interpretând în cadrul emisiunii From the Top de la NPR și premiul al doilea în cadrul Concursului Național al Societății Americane de Harpă. A fost finalistă la Concursul Internațional de Harpă din Țara Galilor din 2018 și câștigătoare a premiului de merit al Fundației Naționale YoungArts din 2020 în Harpă Clasică. În prezent, este studentă la Academia Regală de Muzică din Londra, studiind cu Prof. Skaila Kanga.